Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото

...
Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото
Коментари Харесай

Масови опити за измами с шофьорски книжки

Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото на годината до момента от ДАИ са предадени близо 100 сигнала към проверяващите органи.

След като бургаската полиция разкри скица за подправяне на персонални карти при изпити за шофьорски книжки, изпитващите вкарват още по-строг надзор по време на тестванията, заяви Нова тв.

Измамата е извънредно прецизна безапелационни са от автомобилна администрация.  Става дума за фина имитация на персонални карти, която е съумяла да заблуди тристепенно лицево различаване.

Подмяната става допустима, откакто пластиката на персоналната карта се обработва и фотографията се подменя с тази на подставеното лице.

На всеки научен изпит за шофьорска брошура равнищата на надзор са три – сканиране на персонална карта, фотография на място и лицево различаване пред таблета за изпит.

„ При снимането се ревизира дали лицето, което е снимано, дава отговор на персоналната карта ”, изясни Дамян Войновски, заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”.

„ Колегата би трябвало да се е уверил, че това е лицето от персоналната карта и в случай че има някакви подозрения, не би трябвало да го позволява до изпит ”, изясни Екатерина Барбова – специалист в ИА „ Автомобилна администрация ”-

А в случай че друго лице реши да вземе изпитва вместо действителния кандидат-шофьор, то системата незабавно би отчела посредством камера.

Затова измамниците в Бургас и района решили да преборят новите технологии по демодиран метод, като сложат свои фотоси на персоналните карти на поръчителите си и се явят вместо тях на изпит.

„ Преди години това си беше една скица, която вървеше. Това не са инцидентни неща, в доста от районите се знаеше къде да се отиде и къде този номер минава ”, съобщи Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Службите следили по какъв начин работи схемата 6 месеца. А инспекцията до момента демонстрира, че 2 подставени лица са се явили на изпит под непознато име. Затова от 2019 година ДАИ и Министерство на вътрешните работи ще свържат системите си и персоналните карти ще идват непосредствено от базата данни на полицията.

„ Ще получаваме фотосите от документите за идентичност, което ще отстрани тази опция за подправяне на документите ”, съобщи Дамян Войновски.

В момента системата за лицево различаване ревизира какъв брой пъти един човек се е явявал на листовки и кормуване. Основната цел на службите е да схванат кой създава подправените документи за идентичност. От автомобилната администрация твърдят, че всички шофьорски книжки, за които се потвърди, че са взети непозволено, ще бъдат анулирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР