Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото

...
Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото
Коментари Харесай

Опити за измами с шофьорски книжки: От ДАИ предали десетки сигнали към разследващите органи тази година

Масови опити за измами с шофьорски книжки . Само от началото на годината до момента от ДАИ са предадени близо 100 сигнала към проверяващите органи , оповестява.
 
След като бургаската полиция разкри скица за подправяне на персонални карти при изпити за шофьорски книжки , изпитващите вкарват още по-строг надзор по време на тестванията.
 
Измамата е извънредно прецизна безапелационни са от " Автомобилна администрация ".  Става дума за фина имитация на персонални карти, която е съумяла да заблуди тристепенно лицево различаване.
 
Подмяната става допустима, откакто пластиката на персоналната карта се обработва и фотографията се подменя с тази на подставеното лице.
 
На всеки научен изпит за шофьорска брошура равнищата на надзор са три – сканиране на персонална карта, фотография на място и лицево различаване пред таблета за изпит.-->
 
„ При снимането се ревизира дали лицето, което е снимано, дава отговор на персоналната карта ”, изясни Дамян Войновски от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”.
 
„ Колегата би трябвало да се е уверил, че това е лицето от персоналната карта и в случай че има някакви подозрения, не би трябвало да го позволява до изпит ”, изясни Екатерина Барбова – специалист в ИА „ Автомобилна администрация ”.
 
А в случай че друго лице реши да вземе изпита вместо действителния кандидат-шофьор, то системата незабавно би отчела посредством камера.
 
Затова измамниците в Бургас и района решили да преборят новите технологии по демодиран метод, като сложат свои фотоси на персоналните карти на поръчителите си и се явят вместо тях на изпит.
 
„ Преди години това си беше една скица, която вървеше. Това не са инцидентни неща, в доста от районите се знаеше къде да се отиде и къде този номер минава ”, съобщи Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
 


Службите следили по какъв начин работи схемата 6 месеца.
А инспекцията до момента демонстрира, че 2 подставени лица са се явили на изпит под непознато име. Затова от 2019 година ДАИ и Министерство на вътрешните работи ще свържат системите си и персоналните карти ще идват непосредствено от базата данни на полицията.
 

„ Ще получаваме фотосите от документите за идентичност, което ще отстрани тази опция за подправяне на документите ”, съобщи Дамян Войновски.
 
В момента системата за лицево различаване ревизира какъв брой пъти един човек се е явявал на листовки и кормуване. Основната цел на службите е да схванат кой създава подправените документи за идентичност. От " Автомобилна администрация " твърдят, че всички шофьорски книжки, за които се потвърди, че са взети непозволено, ще бъдат анулирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР