Масови контролни проверки в региона стартира Пътна полиция“ от 1

...
Масови контролни проверки в региона стартира Пътна полиция“ от 1
Коментари Харесай

Полицията в Хасковско стартира акция „Зима“

Масови контролни инспекции в района започва „ Пътна полиция “ от 1 ноември в обичайна акция „ Зима “. Обект на инспекциите ще е подготовката на колите за придвижване в зимни условия, на първо място- положението на гумите, светлините, чистачките, в това число системата за измиване на прозорците.

Акция „ Зима “ се организира в партньорство на Пътна полиция, Съюза на българските автомобилисти (СБА), Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, АПИ и БЧК. Кампанията има за цел също по този начин да построи по-висока просвета на шофиране. Пътните служители на реда ще дават насоки и препоръки на водачите и пешеходците за по-безопасно и несъмнено шофиране през зимата.

В зимния интервал ноември 2021/март 2022г. на територията на област Хасково са настъпили 78 ПТП с един умрял и 109 ранени. 204 от случаите са нанесли материални вреди, заяви началникът на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Хасково основен контрольор Димо Чобанов. Той посочи, че за интервала са открити 24 406 нарушавания на ЗДвП, като са формирани 1 450 акта, 5 357 фиша и 17 358 електронни.

С цел предварителна защита в границите на акцията ще се проведат три акции, осъществени сполучливо през последните 2 години:

І. „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата “, ориентирана към водачите на ППС – колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други - от 1 до 10 ноември
ІІ. „ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя “, ориентирана към пешеходците и държанието на водачите по отношение на тях- от 11 до 20 ноември
ІІІ. „ Безопасно шофиране през зимата “, ориентирана към водачите на моторни транспортни средства и техническата редовност на автомобилите- от 21 до 30 ноември 2022 година

Погрижете се за гумите на Вашият автомобил!От 15 ноември до 1 март колите би трябвало да бъдат оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия или да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм!

Напомняме Ви, че гумите с шипове са неразрешени!

Не забравяйте да промените водата с антифриз!

Проверете редовността на чистачките, подменете перата и прибавете зимна течност!

Проверете дали парното на автомобила е в редовност!
Не потегляйте на път с механически нередовен автомобил!

Преди да предприемете пътешестване, заредете задоволително гориво. Уверете се, че сте снабдени с вериги за сняг и с въже за изтегляне!

Поддържайте чисти, забележими, контролирани и в редовност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите на моторното транспортно средство!

Уверете се, че в оборудването на 3 и 4-колесното МПС са налични наложителните: предпазен триъгълник, заредена съгласно условията аптечка, минал периодическа инспекция пожарогасител и светлоотразителна жилетка!

При шофиране не подценявайте локвите, заледените сектори по платното за придвижване, които пораждат опасности от аквапланинг и неочаквана смяна на посоката на придвижване на автомобила. Движете се внимателно! Намалете скоростта при нахлуване в такива сектори, като избягвате внезапната приложимост на спирачки и въртене на кормилото!

При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова обстановка сигнализирай на телефон 112!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР