Масови фалити застрашават таксиметровите фирми заради ситуацията с коронавируса. От

...
Масови фалити застрашават таксиметровите фирми заради ситуацията с коронавируса. От
Коментари Харесай

Таксиметровите фирми са пред фалит заради коронавируса

Масови банкрути заплашват таксиметровите компании поради обстановката с ковид. От началото на изключителното състояние клиенти съвсем няма, а работата им е паднала съвсем до нула, съобщава NOVA. През последните дни такситата в София изчезнаха. Хиляди водачи се отхвърлят да излизат по улиците, тъй като работа няма. По сметки на сектора от 6000 коли в столицата сега излизат не повече от 2000. Наш екип се качва в такси от центъра на София в час пик.

Оказва се, че сме първите клиенти за деня на Кирил Ризов. „ В момента няма никакви поръчки. Можеш да стоиш и през целия ден и ето вижте тук приложенията – няма повече от един адрес за 24 часа. Зад кормилото съм от 88-ма година – това е повече от 30 години. Такава рецесия в никакъв случай не е имало ”, описа той. През последните две седмици – клиентите за Кирил са единици. „ От началото на изключителното състояние работата падна стремглаво. В тъмната част на денонощието няма никаква работа – няма заведения, които да работят, клиенти няма. А в светлата част – тези, които работят – в магазини, банки – те са вероятно клиентите ”, споделя Ризов. Видео: Преди рецесията е правил и по 20 курса дневно.

Сега мъчно прави по един-два. „ Един човек и 12 часа в светлата част от деня да седи на открито – не може да направи оборот от 20 лева – дори това е доста ”, споделя таксиметровия водач. Той споделя, че повече от половината му сътрудници са спрели работа. Паркингите на огромните таксиметрови компании са цялостни с върнати от водачи коли. А приходите на тези, които работят понижават. Засега обаче не се отхвърля. Въпреки че работи на минус. И макар рисковете всеки ден зад кормилото на таксито. Надява се изключителното състояние да бъде вдигнато в края на април и браншът да се съвземе бързо. И взема всички ограничения до момента в който работи. Има и лична рецепта против ковид. „ Джинджифилът гони ковид – той не може да проникне и да направи път на бактериалните бактерии. В работата – маски, ръкавици, дезинфектанти – за тапицерия, лоста, ръчната ”, споделя още Ризов. На следващата стоянка таксита има, само че клиенти не. „ Абсолютно никаква работа няма. Сложиш за 15 лева метан, изкараш 7 лева и се връщаш на минус. Следващия ден – въртиш, отново толкова. С поръчки вършим междинен оборот 80-90-100 до 130 лева Сега сме 7 лева Разликата е голяма. 8-10 курса, в този момент вършим 1-2 курса. Клиентите ги няма.

Икономическа застоялост и боязън. Хората се опасяват да излязат, не пътуват просто. Ние излизаме просто да решаваме кръстословици, да си гледаме фейса, четем ”, показа Митко Пейшинов, таксиметров водач. Според  него множеството клиенти са виновни и се возят с маска на задната седалка. Но има и изключения. За пасажерите рискът е идентичен – както в такситата, по този начин и в градския превоз. Според Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите водачи работят единствено 30% от водачите в столицата намаляването на размера на работа. От организацията желаят най-малко отплата за авансово платения тях налог. В множеството огромни компании регистрират над 70 % отлив на клиенти.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР