Масови фалити прогнозират от туристическия бранш. Според тях ще се

...
Масови фалити прогнозират от туристическия бранш. Според тях ще се
Коментари Харесай

Мораториум от 12 месеца върху Наредба Н-18 искат от туристическия бранш

Масови банкрути предвиждат от туристическия отрасъл . Според тях ще се стигне до загуба на хиляди работни места, както и цялостен неуспех на идния летен сезон 2020 година

Това стана ясно на взаимна конференция на представители на бранша, представени от Нова телевизия. В нея взеха присъединяване Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Националния ръб по туризъм (НБТ), както и други браншови сдружения.
 Гласувано: Извънредно състояние поради ковид
Гласувано: Извънредно състояние поради ковид

С 201 гласа " за " депутатите одобриха предлагането на Министерски съвет

От туристическия отрасъл са внесли апел към държавното управление за незабавни ограничения, с които да се " успокои " обстановката в бранша и да се предотвратят всеобщите банкрути . Сред настояванията им е да се вкара мараториум за 12 месеца, считано от 1 август 2020 година, върху влизането в действие на разпоредба Н-18.

Освен това от сектора желаят от 1 април, още веднъж със период 12 месеца, всички разноски по обществени осигуровки на заетите в сектора да се поемат от държавното управление. Сред останалите претенции на туристическия отрасъл е още веднъж в границите на една година, считано от 1 април 2020 година безлихвено да изплатят отговорностите си към страната по повод Данък добавена стойност, локални налози, както и такса боклук.

" Светът не е преживявал по-тежка рецесия в последните десетилетия. Дори след атентатите на 11 септември 2001 година нямаше подобен отрицателен резултат върху туризма ", сподели Даниела Стоева, ръководител на Управителния съвет на АБТТА.
 Първите молове към този момент затварят
Първите молове към този момент затварят

Продължават да работят единствено хранителни магазини, аптеки и дрогерии

Според анкетно изследване измежду туристическия отрасъл за въздействието на COVID-19 въху бранша се следи спад със 70% на резервациите в хотелите, а 80% към този момент направените се анулират. По отношение на туроператорските действия пък е регистриран спад от 75% на търсенето на ексурзии, а 90% от плануваните такива към този момент са анулирани.
 За таван на цените и ограничаване на количествата артикули пледират синдикати и бизнес
За таван на цените и ограничаване на количествата артикули пледират синдикати и бизнес

Държавата да поддържа приходите на хората във компаниите с внезапен спад на продажбите

Заетите в този бизнес са минимум 300 000 , а от изследването стана ясно, че 60% от сектора приготвя съкращения поради обстановката, добави Стоева.

Премиерът Бойко-Борисов да сфромира Национален стопански щаб, който да изготви едногодишна стратегия за избавление на транспортен и туристически отрасъл. Предложението е от Националния ръб по туризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР