Масови безредици в Индия заради жени в индуистки храмМасови протести

...
Масови безредици в Индия заради жени в индуистки храмМасови протести
Коментари Харесай

Масови безредици в Индия заради жени в индуистки храм

Масови вълнения в Индия поради дами в индуистки храм
Масови митинги и вълнения обгърнаха региона на индуисткия набожен комплекс Сабаримала в южния индийски щат Керала, предават локалните медии.

Хиляди религиозни радикали се събраха, с цел да не позволен дами на възраст сред 10 и 50 години да обхванат в храма на господ Аяпа. За мнозина вярващи, в това число хиляди дами, традициите се оказаха по-силни от равенството сред половете. Вярващите считат, че влизането в храма на дами, които могат да имат менструален цикъл, е пренебрежение към божеството.

През последните 24 часа нито една жена не съумя да влезе в храма, без значение от решението на Върховния съд на Индия, който по-рано постанови, че индийките би трябвало да имат достъп до него, без значение от своята възраст.

В знак на митинг против решението на съда, индийка опита да извърши самоубийство на подстъпите пред храма, само че беше спряна от полицията.

Масовото присъединяване на дами в митингите изненада мнозина демократично настроени индийски политици, които чакаха поддръжка точно от нежната част на обществото в Керала. /Guardian и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР