Масови антиправителствени протести в Сърбия. За шеста поредна седмица хиляди

...
Масови антиправителствени протести в Сърбия. За шеста поредна седмица хиляди
Коментари Харесай

Сърбия скочи! Масово протестират срещу Вучич

Масови антиправителствени митинги в Сърбия. За шеста поредна седмица хиляди излязоха на улицата с искане за оставката на президента Александър Вучич. Демонстрации имаше в 7 огромни града в страната. Най-многочислен беше митингът в столицата, предава Bulgaria ON AIR.
В събота хиляди сърби излязоха на улицата. Студът и неприятните метеорологични условия не попречиха на стачкуващите да изразят недоволството си от ръководството на президента Александър Вучич и неговата прогресивна партия.
Демонстрантите издигнаха плакати: "Надигни се, Сърбия ", "Започна се " и скандираха "Предателство " и "Вучич е апаш ".
Протестиращите желаят независимост на медиите, преустановяване на нападенията против публицисти и опозиционни фигури.
И този път въпросът за Косово беше на дневен ред. Демонстрантите упрекват Вучич в подготовката на скрито съглашение с Косово, което е и основно изискване за Сърбия да се причисли към Европейски Съюз.
Протестите в Сърбия започнаха след побой над опозиционен политик през ноември. Поредният протест идва на фона на идното посещаване на съветския президент Владимир Путин в страната.
Докато Вучич твърди, че участието в Европейския съюз остава последна цел на Сърбия, той поддържа тесни връзки с Русия. Предполага се, че сръбският президент ще се опита да сплоти поддръжниците си по време на визитата на съветския си сътрудник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР