Масовата ваксинация започна да тече с пълна пара, след като

...
Масовата ваксинация започна да тече с пълна пара, след като
Коментари Харесай

В ”Пирогов” - ”зеленият коридор” за желаещите ваксина - след 13 ч.

Масовата имунизация стартира да тече с цялостна пара, откакто Борисов подреди обезпечаването на следващия ”зелен кулоар ” - този път за искащите да се ваксинират против COVID-19. През миналите дни дълги опашки се извиха пред някои лечебни заведения. Смесени са по едно и също време няколко етапи от имунизационния проект. Това наложи да се внесе ред в хаоса.
В УМБАЛСМ " Пирогов " от 13 ч. ще се имунизират всички, които желаят. До този час пък имунизации ще се вършат на хората по лист, които попадат в четвъртата фаза от ваксинациония проект, стана ясно от думите на шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Той регистрира, че от петък следобяд до неделя вечерта в болничното заведение са имунизирани 1950 души с първата доза на имунизацията на AstraZeneca.

" Досега не е имало случай на тежка алергична реакция, а единствено недоволства от леко неразположение, което минава за 24 часа ", посочи проф. Балтов.

Ваксинационните пунктове в " Пирогов " ще работят и след 17.30 ч., даде обещание още шефът на лечебното заведение.

Няма данни за остри реакции при никой от имунизираните. Имало е позвънявания с недоволства за нараснала температура, което е естествена реакция, изясни проф. Балтов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР