Масовата ваксинация ще започне с възрастните хора. До края на

...
Масовата ваксинация ще започне с възрастните хора. До края на
Коментари Харесай

Масовата ваксинация може да започне преди края на май

Масовата имунизация ще стартира с възрастните хора. До края на януари чакам да имаме съответно написан проект по кое време стартира имунизацията и по кое време ще приключат основните етапи с хората на първа линия. Вероятно до края на май, а може би по-рано, ще стартира всеобщата имунизация. Това сподели пред Нова телевизия здравният министър проф. Костадин Ангелов .
По думите му всеобщата имунизация ще стартира, когато имаме задоволително количество ваксини, с цел да се обезпечи сигурността на тяхното разпространяване. До края на януари се чака да пристигна втора ваксина, която ще има позволение към 6 – 8 януари.
В понеделник с ваксини – 25 хиляди ваксини, които ще бъдат разпределени до петте РЗИ-та в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна.
 И СЗО утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech И СЗО утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech
Световната здравна организация (СЗО) утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech за незабавна приложимост, проправяйки път на страните с ниски и измежду...
Учителите попадат във втората фаза на имунизацията. Когато изчерпим искащите да се имунизират от първа фаза, започваме с втората фаза – това са възрастните хора и учителите, съобщи проф. Ангелов.
Здравният министър уточни, че се усеща добре след имунизацията. " Имах единствено лека сензитивност на мястото, където беше сложена инжекцията ", съобщи той.
" Страхът у хората, който се дължи на неналичието на информация, понижава. Това е поради множеството информация, която получават те ", сподели министърът. От компаниите производители на имунизациите ще се изискват оптималните данни за тях, с цел да може българските жители да създадат осведомен избор.
По думите му понижава броят на неинформираните хора, усилва се броят на осведомените и точно това е повода страхът да понижава.
 Лекарка в Мексико приета в болница след имунизацията на „ Pfizer “ Лекарка в Мексико приета в болница след имунизацията на „ Pfizer “
Лекарка в Мексико, имунизирана с продукта на „ Pfizer “, беше призната в интензивно поделение с гърчове, затруднено дишане и въ...
" Ние ще създадем по този начин, че цялата информация, която имаме за имунизациите, ще пожелаваме от компаниите производители да дадат информация, с цел да може да я предоставяме на жителите. Само по този начин жителите ще знаят ", акцентира Ангелов и заяви, че се създава уеб основано приложение, посредством което българските лекари ще получават цялата налична информация за имунизациите в целия свят, с цел да могат да поучават пациентите си и те да вършат осведомен избор.
" Лекарите ще могат да предложат най-хубавата ваксина, съобразена с пол, възраст, предстоящи реакции ", съобщи Ангелов.
Министърът прикани българите да не се поддават на опиянението на положителните резултати, реализирани досега.
" Следим всекидневно всяко едно число. Действаме премерено и не се поддаваме на опиянението от резултатите. Успехът се дължи на в точния момент въведените ограничения. Те бяха въведени, с цел да подарим време на българските жители. Време да останат здрави ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР