Масовата ваксинация ще започне с възрастните хора. До края на

...
Масовата ваксинация ще започне с възрастните хора. До края на
Коментари Харесай

Масова COVID-имунизация у нас напролет


„ Масовата имунизация ще стартира с възрастните хора. До края на януари чакам да имаме съответно написан проект по кое време стартира имунизацията и по кое време ще приключат основните етапи с хората на първа линия. Вероятно до края на май, а може би по-рано ще стартира всеобщата имунизация ”. Това съобщи в студиото на „ Неделята на NOVA ” здравният министър проф. Костадин Ангелов. По думите му всеобщата имунизация ще стартира, когато имаме задоволително количество ваксини , с цел да се  обезпечи сигурността на тяхното  разпространение.

Проф. Ангелов регистрира една позитивна наклонност - броят на искащите да се ваксини рат се усилва с всеки минал ден. " Това е по този начин поради информация та, която българите получават ", безапелационен е той. 

Здравният министър уточни, че се усеща добре след имунизацията. „ Имах единствено лека сензитивност на мястото, където беше сложена инжекцията ”, съобщи той.

„ Страхът у хората, който се дължи на неналичието на информация , понижава. Това е поради множеството информация , която получават те ”, безапелационен е министърът. От компаниите производители на ваксини те ще се изискват оптималните данни за тях, с цел да може българските жители да създадат осведомен избор.

В момента се създава приложение, което ще бъде пуснато до дни, и е ориентирано към общопрактикуващите лекари и всички жители. Tо ще бъде уеб основано и на него ще може да бъде открита най-новата информация за ваксини те.

„ Самолетът с 25 хиляди ваксини каца към 7:00 часа в София. След това медикаментите потеглят по два лъча София – Пловдив – Бургас и северния – Варна и Велико Търново.

Учителите попадат във втора фаза, която стартира до седмица. В нея попадат и домовете за възрастни хора. Там имаме към 26 хиляди души домуващи и личен състав. Има и лист с учители , които желаят да се ваксини рат ”. Това отговори министърът в отговор на зрителски въпрос, по кое време ще стартира ваксини рането на българските учители.  

По отношение на връщането на децата в учебно заведение министър Ангелов съобщи, че първо в клас ще се върнат най-малките. Стъпили сме на научни доказателства, съгласно които няма разлика в заболяваемостта в фамилиите, които живеят с дете до 11-годишна възраст, и без дете. За по-големите възпитаници – ще създадем разбор на обстановката през първата седмица и тогава ще вземем решение ”, уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР