Масовата треска за касови апарати, която НАП причини на стотици

...
Масовата треска за касови апарати, която НАП причини на стотици
Коментари Харесай

Евтиното е много скъпо при касовия апарат: не е същото дали издава 300 или 1500 бележки

Масовата тресчица за касови апарати, която Национална агенция за приходите аргументи на стотици хиляди дребни и междинни компании с недомислена разпоредба, не е причина в бързината да се купи каквато и да било машина.

Експеримент, който направихме в счетоводството на 19 минути и в отчетните служби на партньорски компании демонстрира, че неголямата разлика в цените – те са съвсем идентични, може да коства доста скъпо. Взехме за образец модели на двете най-популярни марки касови апарати.

Какво установихме? Най-простият факт, който акцентират счетоводителките и касиерките: до момента в който уред на Daisy Tech да вземем за пример изкарва 1500 бележки, машина на Датекс отпечатва едвам 300.

Евтиното в действителност излиза скъпо и по други справедливи аргументи: поради по-бързото рухване на батериите, бъговете, губенето на покритие, дори неудобството от тежестта като грамаж. Затова пък, става известно, минимално по-евтините апарати, както демонстрира практиката, се оказват и по-чупливи поради ненадеждната пластмаса.

Понеже и времето е пари, счетоводителките и касиерките предизвестяват – в случай че евтината машина не се употребява седмица, се нулират датата и часът, което е много неловко. А това постоянно се случва – да вземем за пример сред 26 април и 7 май има единствено 2 работни дни, които значително компании ще прескочат, да не приказваме за летните ваканции.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР