Масовата публика, че дори и любителите на изобразителното изкуство, са

...
Масовата публика, че дори и любителите на изобразителното изкуство, са
Коментари Харесай

Пикасо в акварели: цвят, изщество, лекота

Масовата аудитория, че даже и феновете на изобразителното изкуство, са привикнали да свързват Пабло Пикасо с кубизма, синия интервал. С неговите афери с дами, съперничеството му с Матис, Дали. Неговата " Герника "...

Но Пабло Пикасо като всеки популярен създател би трябвало да се подхожда като към археологически обект - слой след слой, ера, транформации, революции. Всичко оставя отпечатък, всичко приказва, всичко е значимо, забавно за разкриване. За да бъде даже и малко запълнена преставата, която този талант основава за себе си.

За да бъде човек талант, без значение с какво се занимава, би трябвало да носи чувство за една повсеместност на гения си. Че този чвеок, каквото хване, ще го направи по най-хубавия вероятен метод. Че светът ще ахне, ще мисли, съпреживява, Ще се опита да вдъхне въздуха му.

Как би могъл да свърже едно око тежките, мрачни светове на кубизма, изкривените форми, даже иронията му с тази лекост, ефирност и атмосфера на божественост от акварела. Как се съчетават тези крайности? Съчетават се. Защото Пабло Пикасо е талант.















Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР