Mасовата истерия по болестта от Китай у нас стигна и

...
Mасовата истерия по болестта от Китай у нас стигна и
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Няма специфично лечение срещу nCoV, очакваме измами за цярове

Mасовата нервност по заболяването от Китай у нас стигна и до гадателките. Появиха се разгласи, че врачки лекуват ковид с бяла магия. В следствие се оказаха погрешни.

„ Не мога да кажа, че съм в потрес. Това е извадка от наше предаване. Отдолу написа с какво се занимавам, какъв обред пущам. Отгоре е лепнато нещо, което не ми приляга на мен ”, споделя маг Радилена.

„ Стотици хора умират някъде, лекуват се. Не мога да си разреша подобен жест. Никъде не съм твърдяла или споделила. Аз почитам мнението на хората. Никой не би си разрешил да се гаври с животите на хората ”, счита още тя.

Маг Радилена преглъща думите, че е „ шарлатанка ”, макар че я наскърбяват. Тя разкри, че не прави вълшебства, а ги скапва. Маг Радилена има тапия от Международна асоциация „ Феномени ” и се води парапсихолог.

 „ Масовата нервност минава всевъзможни граници и от това страдаме ние, тъй като доста по-трудно можем да изпълним действителните ефикасни ограничения. При мен дневно идват сред 10-15 запитвания. Опитваме се да дадем информация на всички, само че основаването на такава нездрава атмосфера трови живота на хората и с нищо не оказва помощ за справяне със обстановката ”, съобщи в студиото на „ Събуди се ” основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

„ Има почва за терзание – би трябвало да се вземат нужните ограничения и ние го вършим, както и сътрудниците от Европа. Възникването на нов вариант постоянно е събитие, тъй като не познаваме качествата му. Ако той е доста патологичен и елементарно се придава сред хората, несъмнено, това е опасност. Ако приказваме за коронавирусите, този не е първият – третият е, който ни изненадва. Има съображение за терзание, тъй като се разви доста по-бързо и засегна доста хора ”, счита той.

„ Китайските сътрудници бяха доста открити този път. Много бързо споделиха информацията, която имаха за генетичния код на вируса. В момента всички огромни лаборатории работят по основаването на ваксина и лечебни препарати. Смятам, че в къси периоди ще ги имаме, само че те са сред два и три месеца, най-малко ”, изясни Кунчев.

„ Специфично лекуване и ваксина против ковид няма. Всеки, който твърди друго, е искрено казано измамник и се пробва да направи пари на гърба на хората. Очаквахме и телефонните измамници да стартират да звънят и да оферират сходни решения ”, добави още здравният контрольор.

Според Кунчев конспирациите за възникването на ковид не са истина. За него ясно е показано възникването на вируса, дало начало от пазара за диви животни в Ухан.

" Не е изключено, само че е малко евентуално да има втора грипна вълна. Не мисля, че тази година ще има. Разликите в епидемиите от грип преди и през днешния ден е, че тази година да вземем за пример, сегашната грипна зараза пристигна с 10-дневно забавяне ", разясни Кунчев.

Той добави, че втората разлика в грипните епидемии е, че и по-засегнатата група тази година бяха младежите и дребните деца на възраст сред 5 и 14 година В пъти по-висока е била заболеваемостта при тях, в сравнение с при възрастните хора. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР