Масова оставка на медици в болницата в Дулово. Всички медицински

...
Масова оставка на медици в болницата в Дулово. Всички медицински
Коментари Харесай

Масова оставка на медици в болницата в Дулово

Масова оставка на медици в болничното заведение в Дулово. Всички медицински сестри и санитари напущат отделението за лекуване на заболели от ковид. Вчера те са подали предизвестията си за овакантяване, оповестява NOVA.

На работа във вътрешното поделение, където са планувани над 30 кревати за инфектирани с COVID-19, остават единствено тримата лекари.

„ Не напущаме поради това, че нямаме задоволително защитни дрехи или че ни е дадено материално стимулиране, а не е изпълнено”, сподели Фатме Тахир, старша сестра на отделението.

„ От 6 години работя в тази болница и постоянно съм идвала с готовност на работа. През последните 12-13 дни обаче пристигам със боязън, не по тази причина, че посрамвам здравето си на риск, а тъй като посрамвам околните си на риск. Откакто съществува това поделение, всички се отнасят с целия личен състав като с прокажени”, разяснява още тя.

„ Извънредните часове, в които работим, към този момент са непостижими за нас. В отделението за лекуване на COVID-19 сме 4 сестри, редуваме се на 24 часа. Нямаме персонален живот, откъснахме се от фамилиите си”, сподели една от служителките.

„ Досега съм провел диалог с всички сестри от вътрешното поделение и от другите отделения с въпрос дали някой не желае да бъде командирован. Всички изрично отказват”, съобщи шефът на МБАЛ-Дулово доктор Константин Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР