Масов срив на стойностите на основните криптовалути бе отчетен на

...
Масов срив на стойностите на основните криптовалути бе отчетен на
Коментари Харесай

Спад на криптопазара: Курсът на биткойн се срина с 14%



Масов срив на стойностите на главните криптовалути бе регистриран на 16 януари. Съдейки по данни на CoinMarketCap спадът касае всичките двадесет най-популярни криптовалути. Стойността на биткойн да вземем за пример (към 14 ч. на 17 януари) е 10 408 $, като за последните 24 часа спадът е 14%, а за последните седем дни е над 20 на 100.

Подобно е ситуацията и при Ethereum – 17,4% спад за денонощие, Rilple (-23,9%), Bitcoin Cash (-16,3%), Cardano (-20,4%), Litecoin (-16,7%) и други Общата капитализация на пазара сега е 473,7 милиарда $, откакто в края на деня на 15 януари тя бе над 700 милиарда $.

Прочетете още: Китай против добива на криптовалути на своя територия

Сривът се свързва с новините за желанията на Китай да вкара спомагателни ограничения против търговията с криптовалути на своя територия. В страната се приготвя възбрана на работата на онлайн платформи и мобилни услуги за продан на такива валути. Предвижда се възбрана на локални, както о блокиране на достъпа до задгранични услуги.

Редно е да се означи, че Китай не е единствената страна, която преглежда благоприятни условия за възбрана на криптовалути – сходни ограничения се възнамеряват и в Южна Корея. Франция пък възнамерява въвеждане на по-строги правила.

Междувременно обаче, по думите на Ляо Сян, ръководещ компанията за рандеман на биткойн Lightningasic в Шънжън, китайските “майнъри” добиват към три четвърти от новите биткоини в международен мащаб. С това може да се изясни резултатът на стягането на законите в страната в тази тенденция.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР