Масов скрининг на населението за COVID-19 e невъзможен. Това обяви

...
Масов скрининг на населението за COVID-19 e невъзможен. Това обяви
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Масов скрининг на населението за COVID-19 e невъзможен

Масов скрининг на популацията за COVID-19 e неосъществим. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, представен от btv.

По думите му няма по какъв начин да се набират 7 млн. теста, тъй като нито една страна в Европа не разполага с сходен брой.

„ Представете си каква логистика и организация би трябвало да се направи за това, в случай, че главната ни задача сега е да осигурим лекуване на хората, които се нуждаят от него “, добави членът на Националния действен щаб.

Той посочи, че броят на тежките случаи се усилва всекидневно. Д-р Кунчев разяснява, че сходен всеобщ скрининг би бил доста потребен, само че сега е излишно.

„ Това ще бъде една фотография на моментното положение, което единствено 2-3 дни по-късно ще бъде радикално друга. Вирусът циркулира, това е въздушно-капкова зараза. Не би трябвало да хвърляме подобен голям запас “, уточни още той.

Д-р Кунчев изясни, че следва да се тестват 1000 души, които са на първа линия със болестта.

„ Това са хора от Министерство на вътрешните работи, които са ангажирани на границата и с търсене на контактни лица. Можем да усилваме тази численост. Важно е ресурсът да не се хвърля в изследвания и научна информация, а в практиката “, добави той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР