Масов протест в американския щат Флорида с искане за по-строг

...
Масов протест в американския щат Флорида с искане за по-строг
Коментари Харесай

Младите американци се надигнаха, масови протести във Флорида с искане за по-строг контрол върху оръжията

Масов митинг в американския щат Флорида с искане за по-строг надзор за огнестрелните оръжия, предава Българска национална телевизия. Хиляди се включиха в разнообразни прояви с искане за законови промени, подбудени от всеобщото ликвидиране в учебно заведение в щата, след което починаха 17 души.

„ Засрамете се " - това скандираха стотиците протестиращи във Форт Лодърдейл.

Ученици, учители и родители упорстват политиците да подхващат нужните ограничения и да лимитират опцията за владеене на оръжие. Демонстрацията се състоя пред постройката на федералния съд в града. А голямата тъга е изместена от яд и гняв. Особено измежду младежите, съгласно които бездействието на Вашингтон погубва бъдещето.

Сред протестиращите бе и една от оживелите от кланицата в гимназия " Марджъри Стоунман Дъглас " - 18-годишната Ема Гонсалес.

„ Всички те споделят, че става дума за душевен проблеми. Но ние би трябвало да обърнем внимание, че не е единствено! Той нямаше да нарани толкоз доста хора в случай че беше с нож ", разяснява Ема.

На 14 Февруари някогашният ученик на учебното заведение - Никълъс Крус, нахлу в постройката и с полуавтоматична пушка лиши живота на 17 души. В прочувствената си тирада Ема за следващ път се зарече стрелбата в Паркланд да бъде последната.

„ Ако не извършите нещо, с цел да спрете това, жертвите на изстрелите ще стават от ден на ден... И ние ще сме безполезни за вас, ненужни! Всички политици, които вземате пари от Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия - засрамете се! ", добави оживялата.

В идващите дни сходни протестни акции са планувани и в други градове на Съединени американски щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР