Масов протест срещу Covid мерките в Кипър се проведе снощи

...
Масов протест срещу Covid мерките в Кипър се проведе снощи
Коментари Харесай

Масов протест срещу Covid мерките в Кипър

Масов митинг против Covid ограниченията в Кипър се организира нощес пред президентския замък в Никозия. Оповестените претенции са за незабавна анулация на въведените от държавното управление „ противозаконни ” и „ противоконституционни ” условия в битката против ковид.

Хиляди участваха в демонстрацията, проведена в обществените мрежи, в отбрана на правата им, които съгласно тях се нарушават с предприеманите от държавното управление ограничения поради пандемията.

Протестиращите настояха неотложно да бъде отстранено използването на коронавирусния безвреден пропуск /SafePass/ и наложителните проби 2 пъти седмично за всички неимунизирани.

Те приканиха държавното управление да приключи дискриминирането и разделянето на жителите на имунизирани и неимунизирани, както и да спрат заканите от работодатели за уволняване на чиновници от обществения и частния бранш за отвод да бъдат имунизирани.

Масовият митинг избухна в отговор на решението на държавното управление за въвеждане от вторник на нови, по-строги ограничения против разпространяването на ковид. С тях неимунизираните би трябвало да вършат тест на всеки 72 часа, с цел да имат достъп до магазин, ресторант, банка, публичен превоз, потребителски центрове и други места навън и закрито.

Бързите проби, които до момента бяха безвъзмездни, от 1 август ще са за сметка на жителите.

Тези решения, против които бе ориентиран митингът, бяха взети от държавното управление поради внезапния скок на новите случаи на ковид в Кипър , които през тази седмица надминаха 1000 на денонощие.

Протестиращи против ограничаващите ограничения и имунизациите нападнаха нощес кипърска телевизия и възпламениха коли пред постройката ѝ в Никозия, заяви в това време Агенция Франс Прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР