Масов глад и епидемия от холера застрашават 8,4 млн. жители

...
Масов глад и епидемия от холера застрашават 8,4 млн. жители
Коментари Харесай

Страшен глад и холера заплашват 8,4 милиона жители на Йемен

Масов апетит и зараза от холера заплашват 8,4 млн. поданици на Йемен, или една трета от популацията на страната. Това заяви в понеделник пред публицисти заместник-говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Фархан Хак. В изказването си той показа извадки от наблюденията на координатора по филантропичната помощ на Организация на обединените нации в Йемен Джейми Макголдрик, оповестява " Канал 3 ".

Според международната организация, блокадата на йеменското пристанище от страна на съдружните сили, водени от Саудитска Арабия, продължава и води до неналичието на " гориво, храна и медикаменти, увеличавайки доста броя на хората в неравностойно състояние, които се нуждаят от помощ. "

Макголдрик акцентира, че главният приоритет за оправянето с рецесията е възобновяването на филантропичните интервенции в Йемен. По негови думи, " милиони хора, в това число 8,4 милиона йеменци, които са на ръба на оцеляването, зависят от способността на филантропичните служащи да продължат активността си и да им обезпечат нужното здравно обслужване, чиста вода, храна и заслон. "

Сериозна причина за безпокойствие за Организация на обединените нации остава и епидемията от холера, която продължава в африканската страна.

От началото на декември страната е записала 975 000 случая на хора с рисковото инфекциозно болести. От тях към този момент над 2 хиляди души са умряли. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР