Масов данъчен контрол започва в зимните курорти в началото на

...
Масов данъчен контрол започва в зимните курорти в началото на
Коментари Харесай

Над 15 000 проверки ще направи НАП в зимните курорти до края на сезона


Масов данъчен надзор стартира в зимните курорти при започване на годината. Стотици инспектори на Национална агенция за приходите ще правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите. Ще се следи и придвижването на артикули към хотели, заведения за хранене и други търговски обекти. На непрекъснато наблюдаване са подложени също тържища и борси наоколо до курортите. По време на акцията инспекторите от „ Фискален надзор “ ще използват  и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Национална агенция за приходите, като софтуерът  ще показва обекти, чиито обороти се разграничават доста от междинните за съответния район.

В акцията още веднъж ще бъде употребен и методът на така наречен намерено наблюдаване, при който в границите на дни или седмици в обекта участва очевидно проверяващ екип на Национална агенция за приходите, като оборотите, регистрирани по време на наблюдението, се съпоставят с минали интервали и при значима разлика, приходната организация може да стартира проверка. По време на зимната акция от Национална агенция за приходите ще изследват и имущественото положение на физически лица притежатели или шефове на компании с обекти в зимните курорти, допълват от приходната организация.   

Зимната акция на Национална агенция за приходите е продължение на одобрената през лятото процедура по Черноморието.

 „ Главният ни фокус през тази зимна акция е отчитането на приходите от продажби на артикули и услуги. Важно е да припомня, че неиздаване на касова записка даже за дребна сума с изключение на санкция, води и до запечатване на обекта за период до един месец. Опитът от последните 2 години демонстрира, че броят на нарушаванията понижава, т.е степента на съблюдаване на разпоредбите пораства. Очаквам и през този сезон наклонността освен да се резервира, само че и да продължи в посока доброволното съблюдаване на отговорностите от страна на икономическите оператори “, сподели във връзка началото на зимната акция Спас Шишков, главен директор на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите.  

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР