Масов бой се разрази в законодателния съвет на Хонконг днес.

...
Масов бой се разрази в законодателния съвет на Хонконг днес.
Коментари Харесай

Масов бой в парламента на Хонконг, депутат е в болница

Масов пердах се развихри в законодателния съвет на Хонконг през днешния ден. Един народен представител е в болница, още неколцина са потърпевши, съобщи Би Би Си.

Напрежението ескалира в юмруци и ритници поради препоръчани промени в закон. Приемането им би разрешило изпращането на обвинени на съд от специфичния административен регион в китайската столица Пекин. Опасенията са, че това е път към ограничението на свободата в Хонконг. Аргументът на управляващите в интерес на измененията е, че те са нужни за изгонването на обвинен за ликвидиране в Тайван. Става въпрос за 19-годишен мъж от Хонконг, упрекнат в убийството на бременната си другарка по време на почивка в Тайван, който след закононарушението избягал вкъщи. Тайван желае екстрадицията му, само че до момента управляващите в Хонконг не можеха да изпълнят настояването, тъй като нямат съглашение за екстрадиция с Тайван.

Дебатите се разгорещиха дотолкоз, че депутатите взеха да се наскърбяват жестоко, да прескачат банките и разблъскват репортерите, с цел да доближат микрофона. В конфликтите продемократичния законодател Гари Фан колабира и беше изнесен на носилка. По-късно бе забелязан с превързана ръка.

Депутат назова случилото се " печален ден за Хонконг ".

По силата на политиката „ Една страна, две системи “, Хонконг има обособена правосъдна система от Пекин. Китай си върна контрола над някогашната английска колония през 1997 година при изискване, че ще позволи на територията „ висока степен на самостоятелност, с изключение на в сферите външна политика и защита “ за идващите 50 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР