Маслото от канабис да бъде разрешено за употреба при лечение

...
Маслото от канабис да бъде разрешено за употреба при лечение
Коментари Харесай

Пациенти искат легализиране на маслото от канабис за лечение на епилепсия

Маслото от канабис да бъде позволено за приложимост при лекуване на епилепсия. Това са поискали от Асоциация на родителите на деца с епилепсия от министъра на опазването на здравето. По думите на ръководителя на сдружението Веска Събева има форми на епилепсия, които могат да се третират само с екстракта от растението.
„ В писмото, което изпратихме до министъра на опазването на здравето, като виновни родители, поискахме и да се обучат експерти в региона на маслото – по какъв начин да се ползва и по какъв начин да се наблюдава. Защото някои лекарства взаимодействат с него”, сподели още Събева в изявление за bTV.
По думите на Събева, с изключение на при редките случаи на епилепсия, маслото от канабис оказва помощ при лекуването на множествена склероза, глаукома и онкологични болести. Специалистът по терапия на зивисимости доктор Александър Канчелов уточни, че е срещу концепцията конопът да се легализира.
„ В медицината е процедура от епохи извлеци от разнообразни натурални артикули да имат доста мощно приложение, даже когато те имат огромен риск от корист – както е при опиума и разнообразни болкоуспокояващи. Темата за легализацията и потребните резултати на марихуаната е рискова и двуполюсна. Аз съм изрично срещу заверка на продажбата, само че би трябвало да се мисли за приложението ѝ с медицински цели ”, добави доктор Канчелов.
Веска Събева уточни, че страхът е поради опасенията от липса на надзор. Според специалиста по зависимости би трябвало да се открият държавни регулации, откакто дадения артикул оказва помощ за лекуването на епилепсия.
Статистиката демонстрира, че болните от епилепсия у нас са над 50 хиляди души, от тях 30% са с резистентна епилепсия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР