Маслото от чаено дърво е етерично масло, дестилирано от листата

...
Маслото от чаено дърво е етерично масло, дестилирано от листата
Коментари Харесай

Маслото от чаено дърво - пръв помощник при бактерии и вируси

Маслото от чаено дърво е етерично масло, дестилирано от листата на австралийското растение Melaleuca alternifoliа. Днес маслото се среща постоянно в козметиката и медикаментите за локално приложение, както и в доста други артикули, които се продават без рецепта.
То се употребява от дълги години при разнообразни кожни проблеми поради антибактериалното си деяние. Маслото повлиява извънредно добре на акнето, като понижава възпаленията.
Етеричното масло от чаено дърво може да се употребява и при гъбични инфекции, които са честа причина за нарушавания по ноктите и доста мъчно се преборват. В изследване се оповестява, че крем, съдържащ 5% масло от чаено дърво, употребен в продължение на 16 седмици, е премахнал гъбичките по ноктите.
Маслото от чаено дърво усъвършенства и оралното здраве. Гел, съдържащ масло от чаено дърво, може да бъде потребно при продължителен гингивит – възпалително положение на венците. Това се потвърждава в изследване, при което участниците, употребявали масло от чаено дърво, изпитали доста понижено кървене и инфектиране на венците.
Маслото може да се употребява и като натурална вода за уста без химикали. Изследвания сочат, че то се бори с микробите, които предизвикват кариес и неприятен мирис. Може да се направи домашна вода за уста, като се добави капка от маслото в чаша топла вода. Получената вода обаче не трябва да се гълтам, защото е токсична и може да аргументи съществени признаци като липса на мускулен надзор или съгласуваност, комплициране и други
Маслото от чаено дърво е и идеалният натурален дезинфектант за ръце. Според изследвания то отстрани постоянно срещани бактерии и вируси, виновни за болести като E.coli и пневмония. В допълнение, проучване демонстрира, че прибавянето на масло от чаено дърво към почистващите препарати покачва успеваемостта им.
Маслото от чаено дърво също може да се употребява като естествен дезодорант. Въпреки че самата пот няма миризма, когато секрецията от потните жлези се комбинира с бактериите по кожата, се образува от умерена до мощна миризма. Антибактериалните свойства на маслото оказват помощ за преодоляване на миризмата на подмишниците, обвързвана с изпотяване. Поради това етеричното масло от чаено дърво е естествена опция на комерсиалните дезодоранти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР