Маслото и маргаринът със сигурност са много сходни продукти -

...
Маслото и маргаринът със сигурност са много сходни продукти -
Коментари Харесай

3 разлики между маслото и маргарина, кое е по-вредно

Маслото и маргаринът сигурно са доста сходни артикули - те си наподобяват и постоянно можете да ги употребявате взаимозаменяемо - само че разликите сред тях са основни.

Маслото е млечен артикул, създаден от мляко или сметана. Маргаринът, въпреки това, е изработен от масло, вода, сол и няколко спомагателни съставки като емулгатори.

Маслото би трябвало да бъде минимум 80 % мазнини, с цел да се продава в комерсиалната мрежа, а останалата част се състои от вода и млечни протеини, оповестяват от foodpanda.

Маргаринът се образува посредством комплициран химически развой и по тази причина не е нещо, което можете да извършите вкъщи, за разлика от маслото.

Основната разлика обаче се свежда до типа мазнини. Като скотски артикул, маслото има високи равнища на холестерол и наситени мазнини. Маргаринът, въпреки това, има повече полиненаситени и мононенаситени мазнини (добрите типове!), Но постоянно съдържа и някои наситени мазнини (лошия тип!)

Техните сформира изясняват за какво маслото е толкоз по-твърдо от маргарина при стайна температура - по-високите равнища на наситени мазнини вършат компактно опаковани връзки, които остават твърди, до момента в който се приложи топлината.

Въпреки че множеството пекари и готвачи избират маслото поради неговия непостижим усет, маргаринът има своето място. Благодарение на високото си наличие на вода, тестените произведения, приготвени с маргарин, постоянно имат по-мека текстура.

Маслото е идеално за отнасяне при подготвяне на бисквитки и глазура, въпреки това, тъй като това са предписания, където усетът е значим, а спомагателната вода може да бъде пагубна.

Маслото и маргаринът могат да имат сходства, само че са радикално разнообразни. Знаейки по какъв начин най-добре се ползва всеки от тях, ще докара до повече триумфи в кулинарията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР