Маслото е много ценен продукт, който всеки трябва да консумира.

...
Маслото е много ценен продукт, който всеки трябва да консумира.
Коментари Харесай

Ето така се приготвя БИО масло за 5 минути

Маслото е доста скъп артикул, който всеки би трябвало да употребява. Въпросът е в това, че по-голямата част от продуктите, които можем да си купим от магазина, не са здравословни, защото в тях участва пастьоризирано мляко, а даже и палмово масло, за което всички знаем, че е доста нездравословно за организма на човек. Знаете ли обаче, че не е по никакъв начин мъчно да си извършите сами органично масло?
Как сами да си създадем био масло за 5 минути и с 2 продукта? Продукти, които би трябвало да имате:
• 2 ч.ч. органична пълномаслена сметана;

• Сол на усет.
Как се подготвя био масло за 5 минути?
Органичната сметаната се обработва в продължение на 10 минути, благодарение на кухненски робот. В началото ще видите, че тя се трансформира в елементарна бита сметана. Когато обаче продължите да обработвате, консистенцията последователно ще стартира да става зърнеста, разпадайки се на масло и течност.

В този миг би трябвало да премахнете маслото от течността. С помощта на лъжица оберете масления артикул от стените на купата и поставете в чиста такава.

 Най-бързите и ефикасни 5 метода за размекване на масло до стайна температура Най-бързите и ефикасни 5 метода за размекване на масло до стайна температура
Маслото е един от най-използваните артикули в кулинарията през днешния ден. Предпочитано е като здравословно лой, когато с него не се прекалява...

Сега идва ред на гевгира. С него ще можете да отделите и останалото количество течност, тъй че да се получи добра консистенция на био маслото.

Готовият артикул би трябвало да се изплакне под течаща вода и да се обръща с лъжица от всички страни, до момента в който водата не се избистри изцяло.

Чистото масло продължава да се бие с лъжица, с цел да се отстрани водата от измиването му.

Изберете подобаващ съд, в който да го съхранявате. За предпочитане е да бъде стъклен буркан или кутия с похлупак. Това био масло, което сами сте си създали, разрешава да бъде съхранявано в ледник, в продължение на няколко месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР