Масло от черен пипер за борба с респираторните заболявания По времето

...
Масло от черен пипер за борба с респираторните заболявания
По времето
Коментари Харесай

Масло от черен пипер за борба с респираторните заболявания

Масло от черен пипер за битка с респираторните болести

По времето на Христофор Колумб хората били захласнати от подправките. Те пътували из целия свят в търсене на нови подправки. Но Христофор Колумб бил най-запаленият почитател на подправките. Една от подправките, които той търсел, била черен пипер.

Черният пипер, изключително етеричното масло от черен пипер, предлага необятна гама от невероятни изгоди за здравето на нашето тяло.

Ползи за здравето от етеричното масло от черен пипер

Това масло предлага безчет лечебни свойства, в това число: слабително, антимикробно, антибактериално, отхрачващо, антиоксидантно, противовъзпалително, диуретично, антисептично, стимулиращо, спазмолитично и други

Полезно е за стомаха: усилва отделянето на солна киселина в стомаха, като по този метод усъвършенства храносмилането. Правилното храносмилане е належащо за попречване на колики, запек и диария. Черният пипер също по този начин предотвратява образуването на газове и подтиква уринирането и изпотяването, което оказва помощ да се отстранят токсичните субстанции от тялото.

Борба с наднорменото тегло: Стимулира разграждането на мастните кафези, което го прави идеално за загуба на тегло по изцяло натурален метод.

Подобрява положението на кожата: Пиперът оказва помощ за лекуване на витилиго, положение, в което сектори от кожата побеляват. Научно е потвърдено, че пиперинът, намиращ се в черния пипер, подтиква образуването на пигмент.

Респираторни болести: Пиперът облекчава запушването на носа и синузита заради способността му да разтваря слузта и храчките в дихателните пътища.

Антибактериални свойства: Антибактериалните свойства на черния пипер спомагат за битката с ухапвания от инсекти и инфекции. Редовната консумация на тази фалшификация почиства артериите, намалявайки риска от атеросклероза.

Антиоксидантни свойства: неговите антиоксидантни свойства оказват помощ да се предотврати или възвърне увреждането от свободните радикали, което от своя страна защищава от проблеми с черния дроб, сърдечно-съдови болести и даже рак.

Неврологично здраве: открито е, че пиперинът, едно от главните съединения в черния пипер, понижава когнитивното увреждане и нарушаването на паметта. В допълнение, изгодите от етеричното масло от черен пипер мощно зависят от това по какъв начин ще го употребявате. Може да се приема перорално, да се вдишва или да се ползва локално.

Вътрешна приложимост
Когато се гълтам, да вземем за пример, добавено към храни или сосове, маслото обезпечава мощни антиоксиданти, за които се знае, че подтикват уринирането и изпотяването двата метода, посредством които тялото отстрани токсините. Това масло също оказва помощ за разграждането на храната и обезпечава здравословно храносмилане.

Под формата на инхалация
Докато маслото от черен пипер е известно основно поради способността му да отпуска физически тялото, то отпуска и мозъка. При поемане, постоянно употребявано с масла от лавандула и хвойна, спомага за облекчение на напрежението, обвързван със прекъсване на пушенето.

Локално приложение
Локалното приложение отпуска мускулите, облекчава спазмите и тежестта. Неговите антиспазматични свойства облекчават крампите, а антиоксидантните му свойства отстраняват пикочната киселина от кръвта, което го прави потребно за хора, страдащи от подагра, артрит и ревматизъм.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР