Маслиновото дърво (Olea ferruginea Royle) е едно от най-важните овощни

...
Маслиновото дърво (Olea ferruginea Royle) е едно от най-важните овощни
Коментари Харесай

10 полезни свойства на индийската суперхрана на века

Маслиновото дърво (Olea ferruginea Royle) е едно от най-важните овощни дървета в света. Известно е за лекуване на инфекциозни болести. Изследователи от Университета на Азад Джаму и Кашмир в Пакистан предоставиха научни доказателства за потребните свойства на маслиновото растение, оповестяват от foodpanda.

Индийското маслиново дърво има антимикробното и антиоксидантно деяние.

Екстрактите от маслини от кора са с най-високо наличие на фенол. По отношение на антимикробната интензивност, екстрактите от етанол и метанол демонстрират инхибиторна интензивност против грам-положителни и грам-негативни варианти.

Маслинови дървета, които са от Мала Азия, са публикувани по цялото Средиземно море от 6000 година прочие Хр.

Листата на маслиновото дърво са употребявани за първи път в антични цели за медицински цели. Днес тя е известна със своите изгоди за здравето.

Маслината също се трансформира в съществена съставна част в средиземноморската диета, за която се потвърди, че обезпечава разнообразни здравни изгоди, изключително за сърдечно-съдовата система и цялостното здраве.

Предполага се, че консумирането на повече от четири супени лъжици екстра виржин зехтин всеки ден може доста да понижи риска от сърдечно-съдови проблеми, като инфаркт, инсулт или даже гибел заради сърдечно заболяване.

Маслиновото масло, което се получава от плодовете на маслиновото дърво, е богато на тип мазнини, известни като мононенаситени мазнини.

Поради своите антиоксидантни свойства, той може да защищава от рак.

Консумирането на маслини, изключително на маслиновото масло, естествено може да понижи болката при хронични възпалителни болести, като да вземем за пример артрит.

Храненето с маслини също ще помогне за повишение равнищата на желязо в организма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР