"Маслинова клонка" е кодовото название на операцията, която турската армия

...
"Маслинова клонка" е кодовото название на операцията, която турската армия
Коментари Харесай

Турската армия прочиства Африн от кюрдските бойци

"Маслинова клонка " е кодовото наименование на интервенцията, която турската войска стартира в региона на град Африн в Северна Сирия за пречистване от Сирийските сили за отбрана на народа (СЗН)и Кюрдската работническа партия (ПКК), оповестени за терористични групировки.

Турски източници оповестиха, че турските изтребители са поразили техни позиции и са ги изтласкали оттова.

В същото време сили на Свободната сирийска войска, подкрепяни от турски командоси, са навлезли с танкове и бронирани коли от пограничния регион Килис-Хатай на сирийска територия и са се настанили в разнообразни точки на Африн.

Съобщено бе, че турските изтребители Ф-16, които изхвърчали от базата в Диарбекир, са употребили сирийското въздушно пространство и са изсипали бомби против сирийските кюрдски групировки. В същото време турските изтребители са бомбардирали и позиции на джихадистката формация Деаш.

Спряха кюрдски канал за мигранти през България

В Сирия 2018 година стартира кърваво и без късмет за неотдавнашен мир

"Ислямска страна " се възражда за нов живот



Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че в писмен тип ще осведомят сирийския режим за интервенцията "Маслинова клонка ".

Междувременно, съветските сили, които се намирали в региона на град Африн, са се изтеглили към други региони, оповестиха турски медии, които цитират съветската организация Интерфакс.

#BREAKING: Reports of civilian injuries coming through following Turkish air strikes in central #Afrin pic.twitter.com/Dudrx0ah5u
— Aylina Kılıç (@AylinaKilic) 20 януари 2018 година
Операцията на турската войска за прочистването на Африн от сирийските кюрдски милиции продължава.

Турските военни ще изоставен сирийския регион Африн след завършването на интервенцията, съобщи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от ТАСС.

"Военната интервенция в Африн не е ориентирана против сирийската страна и народа на Сирия, няма за цел да наруши териториалната целокупност, суверенитет и политическо единение на прилежащата страна ", уточни той.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР