Маслената картина Издигането на кръста се оказа автентична творба на

...
Маслената картина Издигането на кръста се оказа автентична творба на
Коментари Харесай

Като на филм! Картина в Хага се оказва творба на Рембранд frognews.bg

Маслената картина " Издигането на кръста " се оказа достоверна творба на Рембранд. Откритието е направено след реституция от историка на изкуството Йерун Гилтайдж. Картината е купена през 1921 година от колекционера Абрахам Бредиус, с чието завещание е основан музеят. Изкуствоведът е считал, че е придобил творба на Рембранд ван Рейн.

 

През 1969 година обаче е преценено, че тя не е нарисувана от художника от 17. век. Оттогава тя е считана за дело на подражател - копие на известното платно на Рембранд, " Издигането на кръста ", което се намира в Мюнхен, напомня Българска национална телевизия.

 

Изкуствоведът Гилтайдж попада на маслената творба в хранилището на музея, до момента в който работи върху книга за творчеството на огромния нидерландски занаятчия. " Когато видях тази работа, нямах подозрения. Добих предусещане, че това е същински Рембранд ", споделя той.

Картината е почистена и изследвана със модерна инсталация в Рийксмузеум. Заключението е изрично: " Макар да е небрежна маслена схема върху дърво, това е същинска работа на занаятчия от 17 век ", изясни Гилтайдж.

Това се удостоверява посредством дентологично проучване за датиране на дървото. То демонстрира, че картината е нарисувана сред 1642 и 1645 година или 10 години след картината от Мюнхен. " Издигането на кръста " е в центъра на галерия, която беше открита през днешния ден в музея Бредиус.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР