Маските за лице стават задължителни за целия обществен транспорт в

...
Маските за лице стават задължителни за целия обществен транспорт в
Коментари Харесай

Британия с още мерки: Задължителни маски в обществения транспорт, който е без - глоба

Маските за лице стават наложителни за целия публичен превоз в Англия от 15 юни , оповестяват СиЕнЕн и " Индипендънт ".

Правилото може да бъде налагано от английската транспортна полиция , съобщи английският министър на превоза Грант Шапс. Ще бъдат направени изключения за деца, някои възрастни хора и хора с респираторни проблеми .

Общественият превоз също ще бъде " засипан " с спомагателни влакове, рейсове и мотриси , добавени към съществуващите направления, за да се понижи скупчването, до момента в който хората се връщат на работа .

" Не постоянно е допустимо да останете на два метра един от различен в публичния превоз ", призна Шапс. Тези, които могат да работят от у дома, би трябвало да продължат да го вършат, сподели той.

Доброволци ще раздават спомагателни маски на спирките на публичния превоз . Шапс разяснява, че хората, които не се преценяват, могат да бъдат санкционирани . " Не можете и да пътувате, в случай че не носите маска за лице ".

В Обединеното кралство има 176 нови смъртни случаи, свързани с ковид, през последните 24 часа, с това починалите стават 39 728, а общо подозрителните и доказаните смъртни случаи са над 48 000.
 Жертвите на Ковид-19 във Англия доближиха 48 000
Жертвите на Ковид-19 във Англия доближиха 48 000

Англия е най-тежко засегнатата страна в Европа

От Даунинг Стрийт, Шапс съобщи, че този ход е предопределен да предотврати разпространяването на коронавирусните инфекции, до момента в който страната минава към идващия стадий на релаксация от блокирането, с отваряне на несъществени магазини.

Носенето на маска за лице ще бъде " изискване за пътешестване " в публичния превоз, т.е. на пасажерите може да им бъде отхвърлен транспорт, в случай че отхвърлят.

" Това не значи хирургически маски, които би трябвало да запазим за клинични условия . Това значи тип на покритието за лице, което елементарно можете да си извършите вкъщи. Трябва да подсигуряваме, че са взети всички защитни ограничения за рейсове, влакове, самолети и фериботи . "

" С повече хора, които употребяват превоз, доказателствата допускат, че носенето на лицеви покрития предлага някаква - въпреки и лимитирана - отбрана против разпространяването на вируса. "

Служителите на фронтовите линии като водачите на рейсове също ще би трябвало да носят маски за лице, а държавното управление ще работи с трансферирани администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, с цел да се опита да направи смяната в цялата страна .

Това известие е приветствано от кмета на Лондон Садик Хан, който от дълго време лобира за наложителни маски за лице в системата на подземния превоз. " Доволен съм, че държавното управление най-сетне задължи хората да носят маски за лице в публичния превоз ".

Професорът по здравни грижи проф. Триш Грийнхол от Университета в Оксфорд разяснява, че " лицевите покрития не са 100% ефикасни , само че те също не са нулеви "

" Виждах доказателства, че двойният пласт плат е сред 60 и 90 % ефикасен за прекъсване на разпространяването на капчици, натоварени с вируси, идващи от потребителя , а също по този начин, че същата маска също е 30-50 % ефикасна при прекъсване частици на вируса, стигащи до потребителя . Можете да спорите за точните проценти, само че като цяло, в случай че всички носят маски на разположение, когато са в близки пространства, предаването ще намалее фрапантно . "

Д-р Саймън Кларк, доцент по клетъчна микробиология в Университета в Рединг, споделя: " Тази политика ще добави повече тежест за необятната общност , с цел да се предотврати разпространяването на Covid-19. Това е доста по-сложно от " измийте ръцете си за 20 секунди " или " останете вкъщи ". Молим цялото население на Англия, без предходен опит с носенето на маски, за една нощ да станат способени производители, носители и поддържащи ЛПС (Лични защитни средства) ".

Шапс въпреки всичко добави, че в случай че хората откажат да се съобразят, те могат да бъдат санкционирани по нови разпореждания в националните железопътни мрежи за пътешестване и разпоредбите за публични услуги за транспортни средства и рейсове.

" Това е изискване за пътешестване. Не можете да пътувате, в случай че не носите покритие за лиц е. Ще има и други пълномощия, тъй че в последна сметка това ще докара до санкции. Силно се надявам да не изпадаме в такава обстановка . "

Той добави, че не чака постоянно да се постановат дейности за наложително осъществяване , " чакам от множеството хора да не се постанова да бъдат принуждавани към това, тъй като носенето на маски за лице оказва помощ да се защитят другите, а множеството хора просто желаят оказват помощ да се победи тази болест . "
 14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия
14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат опция да вкарат самостоятелен подход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР