Маските в час стават задължителни за учениците от 5 до

...
Маските в час стават задължителни за учениците от 5 до
Коментари Харесай

Решено: Маските в час - задължителни за учениците в 5 -12 клас

Маските в час стават наложителни за учениците от 5 до 12 клас с нова заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев. Това стана след разпореждане на премиера Бойко Борисов да се продължи с използването на гъвкави форми на образование в учебните заведения.

Учениците да учат присъствено, където равнищата на болест са ниски, а където са високи - да се минава към онлайн образование, предложи министър председателят.

За учениците от 1 до 4 клас носенето на маска/шлем по време на образователен час и други занимания може да бъде наложително по решение на педагогическия съвет или на преподаващия преподавател за всеки обособен час.

В учебния двор учениците и учителите ще могат да са без маска/шлем, когато нямат досег с друга паралелка. Допуска се учениците да бъдат без персонални защитни средства по време на изпитване, физически извършения и други

Изключение от заповедта са децата, които имат здравословни аргументи и по наставление на експерт не е целесъобразно носенето на персонални защитни средства.

"Ние имаме най-либералния режим, в случай че погледнем другите европейски страни. Това е да защитим, от една страна, учителите - въпреки това, и учениците. Ако от тези приблизително 30 000 деца, които заболяват от грип, помогнем 3000 по-малко да заболеят, това единствено по себе си ще бъде триумф ", сподели Красимир Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР