Маските се превърнаха в основно средство за всекидневна защита от

...
Маските се превърнаха в основно средство за всекидневна защита от
Коментари Харесай

Коя е най-добрата материя за предпазни маски срещу COVID-19?

Маските се трансфораха в главно средство за всекидневна отбрана от ковид. Здравните управляващи твърдят, че тяхното потребление оказва помощ за попречване на инфекции и задължението за тяхното потребление ги трансформира в неотменна част от всекидневието на жителите. Затова са извършени проучвания, с цел да се ревизира кои материи са най-ефективните против заболяването.

Едно от последните изследвания е извършено от учени от Университета в Синсинати (САЩ). Екип е направил изследване, в което проучва дали копринените маски защищават от ковид спрямо памучните или от синтетични материали. Учените са разгласили резултатите в научното списание „ Plos One “. От тях се схваща, че копринените маски са извънредно ефикасни против COVID-19, защото са дишащи и съумяват да отхвърлен влагата, също така са леки, тънки и бързосъхнещи. Изследването акцентира, че коприната има естествени антимикробни, антибактериални и антивирусни свойства, които могат да оказват помощ за въздържане на вируса.

Изследването удостоверява, че копринените маски, дружно с хирургическите или тези, обозначени като N95, са безвредни за хората и са доста по-препоръчителни от тези от памук или от синтетичните материали. " Памукът улавя влагата като гъба. Но коприната е дишаща. Тя е по-тънка от памука и изсъхва доста бързо ", споделят специалистите.

Изследователите са работили върху изследването с памучни и полиестерни тъкани, както и с разнообразни типове коприна, за да открият тяхната успеваемост при отбиване на капчици, съдържащи ковид.

След тестването те откриха, че коприната е по-ефективна като преграда против влагата спрямо полиестера или памука, защото тези материали бързо всмукват капки вода.

" Настоящата догадка е, че коронавирусът се предава посредством дихателни капчици. Ако сте употребявали пластове коприна, бихте предотвратили проникването и абсорбирането на капчиците ", заключават откривателите от Университета в Синсинати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР