Маските най-вероятно ще станат задължителни за носене по време на

...
Маските най-вероятно ще станат задължителни за носене по време на
Коментари Харесай

Маските стават задължителни в час за 5-12 клас

Маските най-вероятно ще станат наложителни за носене по време на образователен час за учениците от 5 до 12 клас и целесъобразни – за 1-4 клас. Около това решение са се обединили синдикати, шефове на учебни заведения и специалисти от министерството на образованието и науките.

Това заяви във Facebook Диян Стаматов, шеф на столичното 119-о учебно заведение, който е и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България. До момента обаче няма публично решение на МОН, нито коментар от министерството. Стаматов обаче твърди, че предложенията от през днешния ден ще бъдат административно синхронизирани като решение на министерството.

Преди дни просветителният министър Красимир Вълчев съобщи, че в случай че се наложи, ще се заплати и " цената " да се носят маски в час в името на главната тактика на министерството в пандемията – оптимално допустимо присъствено образование.

По непотвърдена информация в бъдещата заповед на МОН за маските ще има изключения за децата с разнообразни болести, за които носенето на маска е изключително нездравословно.

По-рано бе показана анкета измежду шефове, учители, родители и възпитаници, съгласно която 50-60% от шефовете поддържат носенето на маски в гимназиалния и прогимназиалния стадий, до момента в който 50-60% родители смятат, че маски не са нужни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР