Маскираните изверги, които на 17 март вечерта пребиха с железни

...
Маскираните изверги, които на 17 март вечерта пребиха с железни
Коментари Харесай

Все още няма задържани за нападението над Слави Ангелов

 Маскираните изверги, които на 17 март вечерта пребиха с стоманени тръби проверяващия публицист Слави Ангелов пред дома му на бул. " Дондуков ", най-вероятно ще останат неразкрити. Тази мрачна прогноза лансираха криминалисти, откакто към този момент повече от седмица няма нито един арестуван за жестоката инквизиция над основния редактор на " 168 часа ".

Въпреки, че от Министерство на вътрешните работи неведнъж увериха, че са впрегнали сериозен запас за откриване на причинителите, към този момент резултати липсват. Основните подозрения падат върху футболни хулигани, които вероятно са приели мократа поръчка против възнаграждение. Побоят над Ангелов мощно прилича друго сходно закононарушение, останало неразкрито – нападението над рекламния шеф на " Левски " Цветан Вълчев, който бе пребит на 21 август 2019 година пред офиса на клуба. Тогава мнозина сочеха като виновни за бруталното закононарушение членове на групировката " София Запад ".

Футболни хулигани от групировката " София Запад " са измежду обвинените като реализатори на мократа поръчка. Арестувани обаче към момента няма.

Версията, че една и съща тайфа от наемници върлува в региона към бул. " Дондуков " застъпи и стоматологът Георги Цалов, пребит от трима мъже на 20 февруари 2017 година в " Хаджи Димитър ". Зъболекарят описа в тв изявление по bTV, че намира подобие в събитията, при които са потърпевши по-късно в същия регион и маркетинговият шеф на " Левски " Цветан Вълчев, и Слави Ангелов. Цалов е уверен, че е разпознал един от нападателите си в фрагменти, предавани в малките екрани, от побоя на Вълчев през август 2019 година

Зъболекарят Георги Цалов е уверен, че една и съща тайфа е нападнала него, Слави Ангелов и рекламния шеф на " Левски " Цветан Вълчев.

" Аз съм ортодонт с 40 година трудов стаж. Нападнаха ме в 21.30 ч. в дъждовната вечер на 20 февруари 2017 година Оставих колата си, държах ключовете от вкъщи и от автомобила в ръката. Трябваше да се размина на тесния тротоар с две момчета с качулки, с цел да вляза във входа си. Аз отстъпих, и когато се изравниха с мен, последва нечовечен удар в главата ми. Опрях се в стената, те се редуваха и ме удряха с боксове ", описа пострадалият. След като получил 10-15 удара от първите двама, се появил трети, който почнал да го удря по краката с бухалка или железна тръба и счупил левия му крайник. Ключовете, портфейлът, телефонът паднали в краката му, само че нападателите не са ги взели.

" Видях третия доста добре - не лицето, а метода, по който ходеше, фигурата, държанието ", описа Цалов. Когато предишното лято разпознал в фрагментите от побоя на Вълчев своя нападател, зъболекарят Цалов се обадил незабавно в Министерство на вътрешните работи, с цел да заяви. Оттам му отвърнали, че знаят кои са причинителите и когато ги арестуват, ще го повикат за различаване. Това обаче по този начин и не се случило.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР