Маскирани демонстранти подпалиха кошчета за боклук и хвърляха камъни и

...
Маскирани демонстранти подпалиха кошчета за боклук и хвърляха камъни и
Коментари Харесай

46 души са ранени при сблъсъци с полицията на мача "Барса" - "Реал"

Маскирани стачкуващи подпалиха кошчета за отпадък и хвърляха камъни и бутилки по полицията, която отговори с гумени куршуми близо до стадион " Камп Ноу ", по време на футболното дерби на Испания " Барселона " -  " Реал " (Мадрид). 46 души са леко ранени, осем са били откарани в болница за спомагателен обзор, а петима са арестувани.

Протестиращите, доста от които носеха каталунски знамена, са започнали да слагат барикади посред улицата, а по-късно са ги запалили, откакто са пристигнали десетки полицейски микробуси. Демонстрантите са блъскали и трошили един от бусовете и са изкъртили улични знаци, които са поставили към барикадата. Редът е бил възобновен малко след края на мача, когато почитателите са почнали да напущат стадиона. 

По-рано няколко хиляди души се събраха на митинг покрай стадион " Камп Ноу " в Барселона по апел на радикалното придвижване „ Демократично цунами “, което упорства за самостоятелност на Каталуния. Сепаратистите взеха решение да употребяват мача сред двата най-известни испански тима, който се излъчва в доста страни по света, с цел да привлекат вниманието на интернационалната общественост към " каталунския проблем ".

Мачът сред Реал Мадрид и Барселона трябваше да се организира на 26 октомври, само че беше отсрочен поради вълнения в каталунската столица. Двубоят завършиха 0:0, като стана първият без отбелязани голове сред двата тима от 17 години насам.

Футболистите на треньора Зинедин Зидан би трябвало да съжаляват повече за резултата, защото сътвориха повече рискове в дуела, само че в последна сметка пропуски на Гарет Бейл и Карим Бензема, както и няколко прелестни намеси на вратаря на " Барса " Марк-Андре тер Стеген лишиха " белия балет " от успеха.

Така смяна на върха в класирането на шампионата не настъпи. Двата тима не престават да са с идентичен брой точки - 36, като каталунците са с по-добра голова разлика.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР