Маскиран мъж нападна и обра вчера банков клон в София.

...
Маскиран мъж нападна и обра вчера банков клон в София.
Коментари Харесай

Проф. Гайдаров: Възможно е обирите на банки в последно време да са извършени от един и същ човек

Маскиран мъж атакува и обра през вчерашния ден банков клон в София. Само преди 3 месеца, близо до този адрес, различен клон на същата банка беше нападнат по еднакъв метод.

Същият клон в " Сухата река " беше обран и през февруари 2019 година Разследващите ревизират дали има връзка сред всички тези случаи.



" Възможно е обирите на банки напоследък да са осъществени от еднакъв човек, има доста прилики ", допусна в БТВ „ Тази сутрин” проф. Калин Гайдаров, някогашен шеф на института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Като образец за това той уточни, че обирите се правят едновременно, причинителят избира клонове на една и съща банка, работи по един и същи метод като влезе вътре –носи оръжие, което не употребява, а е единствено за опасност.

Какви са претекстовете – това е малко по-сложно да се дефинира, означи още проф. Калин Гайдаров.

Той означи, че мащабът на удара не е доста огромен, а това приказва, че евентуално е работил самичък.

Според Гайдаров проведените незаконни групи вършат по-големи удари, тъй като провеждат активността си по този начин, че да получат повече пари с едно закононарушение.

" Извършителят може да има вътрешно отношение към тази банка – може да е или чиновник, или клиент, само че сигурно има информация. Това обаче не е доста мъчно, по този начин или другояче хората имат работа с банки, посещават клонове и по един доста натурален метод се ориентират къде, какво и по какъв начин ", сподели още проф. Калин Гайдарски.

" Ако приемем, че е един и същи човек, явно работи консистентно – прибира парите и си потегля ", уточни той.

По думите му индивидът очевидно работи професионално - проучил е къде и какви камери има, с цел да се изтегли бързо и неусетно, маскиран е добре.

Според проф. Гайдаров прави усещане, че в действителност се случват по един същи метод тези закононарушения.

Охранителната компания би трябвало да подсигурява сигурността и да провежда работата по този начин, че да се понижи риска, счита той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР