Маски в класните стаи, маски само в коридорите, без маски.

...
Маски в класните стаи, маски само в коридорите, без маски.
Коментари Харесай

Маски в класните стаи? Въпроси около завръщането на германските ученици в училище

Маски в класните стаи, маски единствено в коридорите, без маски. Спазване на отдалеченост, когато е допустимо, без отдалеченост сред децата от една и съща възрастова група, никаква отдалеченост.

На фона на решението на 16-те немски провинции да върнат милиони деца назад в учебните заведения в изискванията на продължаващата международна пандемия от ковид фамозната податливост на германците към реда и дисциплината отстъпва пред несигурността с объркана комбинация от правила на районно равнище, за които представителите на управляващите признават, че може да свършат работа, а може и да не свършат.

" Няма и в никакъв случай няма да има 100 % сигурност. Опитваме се да сведем риска до допустимо най-ниско равнище ", споделя Торстен Кюне, чиновник, отговарящ за учебните заведения в Панков, най-населения жилищен регион на Берлин, където през днешния ден 45 хиляди възпитаници се връщат в класните стаи.

Германия бе похвалена, че съумя бързо, дейно и на ранен стадий да забави разпространяването на ковид, само че отварянето на учебните заведения е ново предизвикателство в миг, когато страната се мъчи да балансира сред опасенията на обезпокоени родители и възпитаници, скептични учени, разтревожени учители и претрупани админи.

Американският президент Доналд Тръмп упорства присъствените занятия в учебните заведения да стартират в точния момент, макар че доказаните случаи на заразяване с ковид в Съединени американски щати към този момент са над пет милиона. И някои други страни възнамеряват да възобновят образователните занятия макар увеличаващия се брой на инфектираните. Затова мнозина са вперили взор в опита в Германия, с цел да схванат какво прави работа и какво не.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР