Масивните 24-инчови(61см) джанти отличават Slade от съперници като Mercedes-Benz EQS

...
Масивните 24-инчови(61см) джанти отличават Slade от съперници като Mercedes-Benz EQS
Коментари Харесай

Електрическият 2025 Cadillac Escalade IQ дебютира с пробег от 450 мили и 750 к.с.

Масивните 24-инчови(61см) джанти отличават Slade от противници като Mercedes-Benz EQS SUV.

General Motors натрупа електрически коли отдясно и отляво, вариращи от относително евтиния Chevrolet Equinox EV до водещия супер-седан Cadillac Celestiq, всички основани на модулната платформа Ultium. Тази гъвкава архитектура получава още един вид с солидния 2025 Cadillac Escalade IQ, напълно електрически SUV, който ще се причисли към " брат си " с вътрешно горене в гамата на компанията.

Escalade е едно от най-важните транспортни средства в конюшнята на Cadillac, тъй че автомобилният производител хвърли всичко, което имаше, в електрическата версия IQ. С разгласен от GM 450 благи пробег с помощта на батерия, измерваща повече от 200 киловатчаса използваема сила, предварителните спецификации на Escalade IQ са толкоз впечатляващи, колкото и смелият му жанр. Добавете инфоразвлекателен екран с необятно табло, ръководство на четирите колела и потенциал на изтегляне до 8000 паунда и имате съставките за още един прелъстителен първокласен SUV – единствено че този път е електрически.

 width=

Електрическа компания

Мащабируемата платформа Ultium EV побира 24-модулната батерия на Escalade IQ, два пъти повече от по-малкия SUV Lyriq и неговия приложим потенциал от 102,0 kWh. Cadillac към момента не е навлязъл в детайлности, само че батерията му с потенциал от 200 и повече kWh звучи като мъртво звънене за елемента с мощ 212,0 kWh в GMC Hummer EV. Подобно на Hummer, Escalade IQ ще употребява 800-волтова електрическа архитектура, евентуално съвпадаща с 350-киловата оптималната DC скорост на зареждане на корпоративния му братовчед.

Cadillac споделя, че IQ ще обезпечи до 100 благи пробег за 10 минути зареждане на публично зарядно устройство с мощ 350 kW. 240-волтово, двустепенно вградено зарядно устройство е общоприетоо, презареждайки Escalade със скорост от 14,8 благи прибавен пробег на час при 7,7 kW – някои елементарни калкулации биха предложили време за зареждане от 0 до 100 % към 30 часа. IQ може също по този начин да одобри до 19,2 kW от променливотоково зареждане, а на 240-волтов контакт, който може да обезпечи толкоз доста сок, SUV ще се презареди изцяло за към 13 часа, или 37 благи в час.

 width=

Благодарение на двойните мотори с непрекъснат магнит, Escalade IQ може да се похвали със общоприетоо задвижване на всички колела, с 680 конски сили и въртящ миг от 615 паунда фута в естествения режим на задвижване на SUV. Превключете го към по този начин наречената Velocity Max и тези цифри скачат до 750 к.с. и 785 lb-ft, което Cadillac твърди, че ще избута Slade до 60 благи в час за по-малко от 5 секунди. 2025 Escalade IQ също ще може да тегли 8000 паунда, съгласно оценките на компанията. Задвижването с един педал и избираемото регенериране на спирачките са общоприети, както и термопомпа, която оказва помощ за понижаване на енергийното натоварване от петзоновия автоматизиран климатроник.

Подобно на братовчедите си GMC Hummer и Chevrolet Silverado EV, Escalade IQ ще получи завиване на четирите колела с функционалност за по диагонал шофиране при ниска скорост, наречена Cadillac Arrival Mode. Въздушното окачване и магнитните амортисьори са общоприети, като понижават Escalade с до 2(5см) инча за аеродинамика или го повдигат с един инч за клиренс. Електрическият SUV ще може да се похвали и с функционалност транспортно средство до дома (V2H) в границите на своята двупосочна система за зареждане, което значи, че клиентите ще могат да черпят сила непосредствено от колите си посредством вярно конфигурирано зарядно устройство вкъщи.

Внушителни усещания

Всеки Escalade от оригинала от 1999 година насам има величествен жанр и това няма да се промени с новия електрически вид. Escalade IQ споделя доста дизайнерско ДНК с модела с вътрешно горене, с изправена предна решетка и дълга линия на покрива, само че доста от детайлите са модифицирани за по-добра аеродинамика и по-футуристичен външен тип. На последната предница отвесните фарове са отклоняване от присвития взор на ICE Escalade, с присъщата за Cadillac IQ осветена решетка, която наподобява по-малко нахална и тъпа, в сравнение с някои от нас чакаха.

Същото важи и за плавния непряк профил, който получава ясна раменна линия, минаваща от предния калник до задната светлина, както и дипла ниско на вратите, която събира малко светлина. Въпреки че Cadillac споделя, че силуетът е неотложно различим, D-колоната на Escalade IQ 2025 е наклонена нападателно напред в отклоняване от по-квадратните линии на покрива на разновидностите ICE. Задният борд има тънка, остра линия осветяване – напомняща за претекста, сходен на опашна перка, който се вижда на всеки Escalade от модела от 2015 година насам – само че в този момент всяка задна светлина е разграничена на два детайла, като долните детайли ясно отдават респект на прелестния, $300 000 Celestiq.

Cadillac също не подцени аеродинамиката с новия дизайн, оптимизирайки формата на задните ръбове на автомобила, изглаждайки дъното и добавяйки капаци на решетката към предния край, които се затварят, когато потребностите от изстудяване са ниски. Крайният резултат от тази работа е 15 % по-нисък коефициент на противодействие – нашата математика споделя, че Escalade IQ може да доближи към 0,31.

 width=

Бизнес клас Комфорт

Елегантният, съвременен външен тип се отразява добре в кабината. Заглавието на потребителското преживяване е солиден, обхващащ арматурното табло набор от екрани с общо 55 диагонални инча. Спрени един против различен, цифровият инструментален панел и централният сензорен екран преобладават на екрана, с втори сензорен екран тъкмо пред пасажера. Кабината също по този начин получава комплицирани перфорации във формата на рибена кост за кожените седалки и лазерно гравирана дървена обшивка, която е осветена през нощта – помислете за Джей Гетсби от 21-ви век и ще сте на прав път.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР