Масивни пожари се разразиха в южната част на Италия. Двама

...
Масивни пожари се разразиха в южната част на Италия. Двама
Коментари Харесай

Огромни пожари в Южна Италия взеха жертви

Масивни пожари се развихриха в южната част на Италия.

Двама поданици на област Калабрия са починали. Те са притежатели на терени, като са се опитавали да загасят обхваналите ги пламъци, прецизира кореспондентът на БНР на Апенините.

Само в тази част на Италия от средата на юни до момента са изгорели над 5000 хектара горски насаждения, като общо за цялата страна са изпепелени над 26 000 хектара гори, което е равно на опожарените гори за цялата 2016 година.

Продължава да гори пръстеновидно основата на вулкана Везувий край Неапол, където ситуацията е съществено. В избавителните действия вземат участие с изключение на огнеборци и елементи на армията, специфични самолети и хеликоптери за гасене на пожари.

Същото е било направено и на остров Сицилия. Там обстановката последователно се възстановява, където обаче към момента гори обширна повърхност над Катания от парка на вулкана Етна.

Стотици летовници от няколко къмпинга край морския курорт Метапонто в област Базиликата бяха евакуирани. Единият къмпинг изгоря изцяло и пребиваващите там близо 600 души се избавиха по знамение.

Според управляващите огромна част от пожарите са умишлени

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР