Масираните ракетни удари, на които вчера беше подложена Украйна, са

...
Масираните ракетни удари, на които вчера беше подложена Украйна, са
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Ракетните удари срещу Украйна са разпоредени преди взрива на Кримския мост

Масираните ракетни удари, на които през вчерашния ден беше подложена Украйна, са планувани преди гърмежа на Кримския мост – нареждането за тях е издадено на 3-4 октомври. Това съобщи пред бТВ посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Според него на всички е ясно, че в гърмежа няма българска диря.  

Той уточни, че тези удари на Русия са били ориентирани против обекти на инфраструктурата и гъсто обитаеми региони  на огромните градове.   

По думите му, задачата е да се лиши Украйна от сериозна инфраструктура – хората да останат без ток и топла вода, както и да се сътвори боязън измежду украинските жители и да бъде подтисната волята им да се борят против експанзията.  

Посланик Москаленко показа, че единствено по щастлива случайност брачната половинка му, която при вчерашните съветски офанзиви е била в Киев, е останала жива. 

„ На 500 метра от жилището ни са паднали ракетите. Имаме двама комшии, които починаха. Съпругата ми се е забавила да излезе, по тази причина се е избавила. “ – добави той.  

На фона на разрушенията и жертвите от през вчерашния ден Украйна още веднъж моли западните сътрудници да й дават системи за противовъздушна защита, да бъде затворено украинското небе, да се окаже материална и филантропична помощ  и по всевъзможен начин да се вземат ограничения за ограничение на нападателните дейности на Русия.
Посланик Москаленко се надява България да даде на украинската страна остарялото си руско оръжие.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР