Масирана атака с дронове срещу Одеса тази нощ. Украински военни

...
Масирана атака с дронове срещу Одеса тази нощ. Украински военни
Коментари Харесай

Масирана атака с дронове срещу Одеса

Масирана офанзива с дронове против Одеса тази нощ. Украински военни оповестиха, че в продължение на часове в украинския град са се чували детонации.
Съобщава се, че дроновете са изхвърчали откъм Черно море.

Все още няма подробна информация за аргументите и следствията от детонациите.

Същевременно се чака и апел за бързо обезпечаване на муниции и оръжия

„ Подразделенията на противовъздушната защита отблъскваха тази офанзива в продължение на 1,5 часа. В Одеса и региона бяха свалени 9 дрона “, осведоми ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в Тлеграм.

Над индустриалната зона на Одеса парчета от свален дрон са развалили трансформатор на един от сериозните инфраструктурни обекти.

Украинската страна разчита на турските „ Байрактар “, които към момента са съществени за бойните дейности

„ Имало е късо съединяване и пожар. Служители на Държавната работа за изключителни обстановки неотложно са потушили пожара. За благополучие няма потърпевши хора “, сподели още Олег Кипер.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В град Одеса живеят към 50-60 000 българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион, прецизира Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР