Масирана атака на украински дронове на територията на Източен Крим

...
Масирана атака на украински дронове на територията на Източен Крим
Коментари Харесай

Отговорът на удара срещу Кримския мост очакват под Харков

Масирана офанзива на украински дронове на територията на Източен Крим в нощта на 18 юли демонстрира, че Киев има намерение да продължи с опитите да извади от строя моста в Керченския проток. Без да има забележителен триумф на фронта, украинското управление ще продължи да се пробва да отслаби тила на съветската войска на юг.

След прекратяването на зърнената договорка Москва очевидно ще вземе поради този фактор - съветските войски още във вторник вечерта бомбардираха пристанищните уреди на Одеса и организират огромна атака югозападно от Харков.

Според Министерството на защитата на РФ „ колективен ответен удар с високоточни оръжия с морско базиране е бил нанесен по обекти, където се приготвят терористични дейности против Руската федерация благодарение на безпилотни катери, както и по мястото на тяхното произвеждане в корабостроителница покрай град Одеса “.

Отбелязва се, че „ всички цели, планувани за удара, са изумени. Регистрирани са пожари и детонации на разрушените уреди ".

В същото време се организираше дейна защита по цялата линия на прикосновение, а в посока Купянск подразделенията на Западната група войски на Руската федерация продължиха сполучливи настъпателни дейности в своята зона на отговорност.

„ Общото нахлуване е до 2 км по фронта и до 1,5 км в дълбочина “, отбелязва съветското военно ведомство.

Купянск е град в Харковска област, огромен железопътен възел, който преди този момент беше окупиран от съветски войски, само че през есента на 2022 година вследствие на контраатаки те бяха изтласкани от формирования на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Сега съветската войска прави втори опит да овладее тази територия, като при триумф ще се сътвори буферна зона и ще се изключат бомбардировки по граничните региони на Русия.

Според Киев „ задачите на съветските сили са: да изтласкат украинската войска през река Жеребец, да си възвърнат контрола над градовете Купянск и Лиман (Красни Лиман), както и териториите до Осколския язовир “. И за това, съгласно Киев, там е събрана огромна формация на въоръжените сили на Руската федерация.

Представителят на източната формация на въоръжените сили на Украйна полковник Сергей Череватий заяви пред медиите, че съветското командване е съсредоточило над 100 хиляди бойци и офицери в Лиманско-Купянското направление.

„ В Западната формация са съсредоточени и „ над 900 танка, над 555 артилерийски системи, 370 РСЗО (реактивни системи за залпов пукотевица. – Н.Г.) “, сподели Череватий.

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски също заяви по-рано за настъплението на съветските войски в това направление.

„ Настъплението на съветската войска в Харковска област и в северната част на Донбас отклонява обилни сили на съперника, сдържайки контранастъпателните му дейности на юг “, сподели за „ НГ “ военният специалист генерал-лейтенант Юрий Неткачев.

„ Нищо не може да попречи на снабдяването на нашите войски покрай Харков и там, сигурен съм, стратегическият триумф на нашите настъпващи формирования е вероятен ", съобщи той.

Междувременно специалистът счита, че въоръжените сили на Украйна към момента имат обилни запаси.

„ С поддръжката на Съединените щати и други страни от НАТО Киев натрупва и създава високоточни оръжия и ударни безпилотни летателни апарати с морско и въздушно базиране, които още веднъж могат да бъдат употребявани против цели в Керченския проток, с цел да затруднят или да се опитат изцяло да отстранен доставките на войски през Керченския мост “, отбелязва Неткачев.

„ Следователно би трябвало да се извлекат поучения от офанзивата от 17 юли ", добави още той.

Други военни специалисти настояват същото. Авторът на Telegram канала Callsign Bruce Александър Симонов счита, че „ ударът по Кримския мост “ още веднъж повдигна тематиката за отбрана на обекти от морски дронове.

В същото време той напомня, че „ в НАТО вероятностите за потребление на морски безпилотни системи бяха осъзнати още през 2018 година "

" След това, на срещата на върха в Брюксел, алиансът започва специфична самодейност „ Морски безпилотни системи “, която има за цел да сплоти напъните на своите членове (16 държави) за създаване на морски дронове и консолидираното им в морската оперативна среда. “

Симонов счита, че Украйна е била обвързвана с тази стратегия.

„ Буквално през март украинската делегация посети районния щаб на Военноморски сили на Съединени американски щати в Бахрейн, където се срещна с американския опит в потреблението на безпилотни системи и изкуствен интелект при провеждането на морски интервенции в района “, отбелязва специалистът.

Той направи и разочароващо умозаключение: в случай че в Русия „ хората, виновни за контрола над западната военна мисъл, и техните шефове бяха обърнали в точния момент внимание на концептуалните промени в лагера на НАТО, нямаше да има никакъв Кримски мост “ да ни подсети за нещо „ за следващ път “.

Олег Шведков, ръководител на Централния комитет на Общоруския синдикат на военнослужещите, капитан първи сан в оставка, сподели за „ НГ “, че „ изгубените благоприятни условия за подсилване на отбраната на Кримския мост се виждат с просто око “.

Така да вземем за пример не са взети ограничения по инженерните и защитните уреди на мостовите опори, които съгласно него могат да бъдат предпазени със специфични железни мрежи. Възможно е също да се слагат пасивни акустични буйове за наблюдаване на обстановката.

„ Сонарните станции би трябвало да работят на охранителните кораби - те ще чуят шума на витлата. Въпреки че има доста неща, които се движат, хидроакустиката би трябвало да има шумова база, да може да разпознава тъкмо шума от морските дронове “, изяснява специалистът.

„ Би било належащо да опънем стреловата мрежа в акваторията около моста и да сложим няколко влекача, тъй че да я извадят за прекосяване в маркираните фарватери на нашите кораби и плавателни съдове. Разбира се, ще има запушване по море, само че разноските и проблемите, свързани с това, са с порядък по-евтини от ремонта на моста “, счита Шведков.

Той е уверен, че дружно със усилването на ограниченията за защита и защита на Кримския мост, управлението на страната би трябвало да си извлече поучения и да разпознава виновните лица, позволили терористичната офанзива в Керченския проток.

„ Въоръжените сили на Украйна откриха пропуски в защитната система на моста и го взривиха. Това е вторият гърмеж, мостът става влиятелна цел. Възниква въпросът от кого да желаяме пропуски? Коя от силовите структури отговаряше за сигурността на Кримския мост? На тези въпроси би трябвало да се отговори “, уверен е специалистът.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР