Масирана акция срещу нелегалните секачи и търговци на дърва за

...
Масирана акция срещу нелегалните секачи и търговци на дърва за
Коментари Харесай

Полиция, горски и жандармерия удариха нелегалните секачи в Монтанско

Масирана акция против незаконните секачи и търговци на дърва за огрев разпростряха чиновници на Министерство на вътрешните работи и горски в региона на Монтана. Само за часове униформените са заловили пет каруци и един автомобил цялостни с трупи и са разкрили противозаконен склад на дърва за огрев, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Специализираната интервенция е почнала в следобеда във вторник и в нея са взели участие чиновници на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана, на бранша за противопоставяне на икономическата престъпност в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, на Районната дирекция по горите в Берковица, Държавното горско стопанство в Монтана и Зоналното жандармерийско ръководство.

 дърва незаконна сеч

В хода на интервенцията са арестувани 5 конски каруци с 5 кубика дървесина без надзорен горски знак и 4 моторни триона. Две от каруците са хванати на входа на село Вирове, а три – на входа на село Габровница. В село Доктор Йосифово е хванат лек автомобил „Форд Ескорт“, пренасящ 1 кубик дърва без надзорен горски знак. Проверка открила, че номерата на возилото, карано от Пепи Д. /19 г./, са от друга кола.

По случая е формирано бързо произвеждане в полицията в Монтана. В село Смоляновци пък са открити и конфискувани складирани 7 кубика дърва за огрев без надзорен горски знак. По време на акцията полицейските чиновници са ревизирали 32 МПС. Съставени са 6 акта по Закона за горите, 8 акта по Закона за персоналните документи и 2 акта по Закона за придвижване по пътищата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР