Масимилиано Барота наблюдава увеличение на клиентите, които идват да продават

...
Масимилиано Барота наблюдава увеличение на клиентите, които идват да продават
Коментари Харесай

Италианците продават златните си накити заради икономическите проблеми от коронавируса

Масимилиано Барота следи нарастване на клиентите, които идват да продават златото си в неговия магазин в Рим, защото италианците стартират да усещат икономическите проблеми от блокадата, наложена за ограничение на ковид, оповестява " Ройтерс ".

Осемседмичното прекъсване последователно се облекчава от 4 май, само че сложи стопанска система на колене, като бизнесът е претрупан с дълг, а новите безработни са десетки хиляди. Европейската комисия чака стопанската система на Италия да се свие с близо 10% през тази година.

" Забелязахме нарастване с към 50% при нашите покупки на злато от частни клиенти през тази година, изключително през последните две седмици ", съобщи Барота.

Златарските магазини, които наброяват към 6000 в цялата страна, се съживиха по време на последната дълбока криза в Италия през 2012 година, до момента в който хората, които се бореха за оцеляване, продаваха всичко - от сватбени пръстени до златни зъби.

Тези магазини обаче не са единственият вид за притиснатите италианци. Заложните къщи, където хората продават бижутата си или ги употребяват като поръчителство за заеми, са доста по-слабо публикувани, само че в този момент също се съживиха.

" Все още заплащам за къщата, в която пребивавам със брачната половинка си. Животът е безценен, ипотеката е висока, какво можем да създадем ", разяснява пенсионерът Назарено Бучи, до момента в който напуща заложната къща на централния площад на Рим, прочут с заложните си къщи от 17 век.

Пазарът на злато не се състои единствено в бедните разпродажби на фамилни наследства. Смятан за безвреден актив в черни дни, благородният метал следи огромно нарастване измежду купувачите, подхранвайки скорошното повишение на цената му.

Барота съобщи, че през последните два месеца търсенето на златни кюлчета и монети в магазина му, който продължава да работи онлайн по време на блокадата, се е нараснало с 50% спрямо предходната година, макар че цената на грам се е повишила с 25% от декември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР