Масимилиано Алегри е отказал оферта да поеме Борусия (Дортмунд), твърди

...
Масимилиано Алегри е отказал оферта да поеме Борусия (Дортмунд), твърди
Коментари Харесай

Алегри отказал на Борусия , продължава да иска във Висшата лига

Масимилиано Алегри е отказал оферта да поеме Борусия (Дортмунд), твърди Sports Italia. От една година експертът е без тим и се е отдал на време със фамилията си, откакто се раздели с Ювентус през предходната година.

Според източника Дортмунд е предложил контракт за 2 години на Алегри и по този метод да размени настоящия треньор Люсиен Фавър. Италианският треньор обаче е отказал предлагането, като желанието му е да се причисли към клуб от Висшата лига на Англия. Смята се, че фантазията му е да застане отпред на Манчестър Юнайтед.

Алегри бе отпред на Ювентус в продължение на 5 години и във всяка една от тях завоюва купата в Италия. На сметката си има и 2 финала в Шампионската лига през 2015-а и 2017-а, само че и в двата не съумя да победи. В цялата си треньорска кариера 52-годишният експерт е ръководел единствено тимове от Серия “А”, в това число Милан, Каляри, Сасуоло и Юве.

Фавър от своя страна е отпред на Борусия (Дортмунд) от 2018-а и има контракт за още една година. Миналата седмица спортният шеф на клуба Михаел Цорк съобщи, че швейцарецът ще остане отпред на клуба и през идващия сезон.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР