Мащерката е вечнозелен храст със силен, дървесен ствол и малки,

...
Мащерката е вечнозелен храст със силен, дървесен ствол и малки,
Коментари Харесай

Какви могат да бъдат страничните ефекти от маслото от мащерка?

Мащерката е вечнозелен шубрак със мощен, дървесен дънер и дребни, сиво-зелени листа със мощен мирис и гроздове от лилави или розови цветя, които цъфтят при започване на лятото. Мащерката се засажда напролет, след което става вечнозелена. Семената на растението, неговите корени и издънки могат да се употребяват за разсад.

Маслото от мащерка е известно с лечебните си свойства. То бива получавано от филтрация на пара на листата на самото растение. В националната медицина и кулинарията мащерката има най-вече приложения. От епохи се употребява за лекарство, а маслото му има и странични резултати, като може да провокира кожни раздразнения и алергии, екземи и така нататък
Кои са трите най-ценни билки за белия дроб?
Здравето на белия дроб е от основно значение за цялостното здравословно положение на организма. Липсата на пълноценно дишане е пагубно...

Поради съществуването на етерично масло растението има редица потребни свойства, които сполучливо се употребяват от локалното население от хиляди години. Етеричното масло от мащерка има антисептични, антиконвулсивни, антибактериални и успокояващи свойства.

Етеричното масло от мащерка е един от най-силните известни антиоксиданти и се употребява (не в чиста форма, схваща се) от антични времена. Мащерката подкрепя имунната, дихателната, храносмилателната, нервната и други системи на човешкото тяло.

То е един от най-хубавите способи за балансиране на хормоналните равнища, когато дамите в менструация или менопауза се нуждаят от него. Маслото също по този начин защищава тялото от съществени болести и неразположения като инсулт, артрит, гъбични и бактериални инфекции и кожни лезии.

Преди да решите да се лекувате с маслото от мащерка е добре да знаете за страничните му резултати. Не е целесъобразно да се употребява от хора с хронични болести като гастрити, колити, алергии, възпаления по кожата и хормонални проблеми. Поради тази причина е добре деликатно да бъде употребявано.

Какви са страничните резултати на маслото от мащерка?
Подправките, които елементарно може да отглеждате у дома (I част)
Пресните, ароматни билки са един от обичаните ни способи да прибавим усет и многообразие към съвсем всичко, което подготвяме. Ако желаете да...

Кожни алергии

Ако сте чувствителни към маслото от мащерка, това може да провокира позиви на копривна тресчица със мощен сърбеж и отичане, зачервяване и дребни рани по кожата.

Бременност

Мащерката има потребните свойства да въздейства стимулиращо и регулиращо на цикъла на дамите. Но за бременни дами е рисково, защото мащерката може да аргументи кървене и контракции. Така се усилва риска от прибързано раждане или аборт.

Увеличено кръвно налягане
3 подправки, които подобравят паметта
Има няколко подправки, които подтикват мозъчната активност и усъвършенстват паметта. Освен това националните средства ще донесат и спомагателни...

Маслото от мащерка има дарба да усилва и подтиква кръвообмяната и притока на кръв, което може да увеличи и вашето кръвно. Затова, в случай че сте склонни към хипертония, не е окей да приемате масло от мащерка. Но в случай че въпреки всичко го, тогава би трябвало да знаете какви нежелани реакции може да провокира то. Понякога се получават диабет, анемия, тревога и изнемощялост, артрит, хормонален дисбаланс.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР