Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в

...
Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в
Коментари Харесай

Разследването за трафика на боклук от Италия за България се пренесе и у нас

Мащабното следствие на калабрийската мафия Ндрангета, при което управляващите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, в това число и една българка, доближи и до България.
Според тях към този момент следствието у нас се води в региона на Плевен под директното управление на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Той е отпътувал на мястото на интервенцията, откакто по-рано тази заран детайлности по следствените дейности са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и управлението на Министерство на вътрешните работи, заяви Нова телевизия.
Според източниците ни следствието е обвързвано с трафика на отпадък от Италия за България. През първата половина на декември карабинерите от Милано задържаха противозаконен товар от 815 тона отпадъци, предопределени за нашата страна.
Открити бяха 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона, а комерсиалната им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро. Седмица по-късно последваха и арестите на стотици мафиоти от Ндрангета, в това число и политици, юристи, счетоводители и чиновници на държавната администрация.
Сред балите към този момент нямало нищо за отнасяне, съгласно проверяващите. В пакетираните бали били открити материали от пластмаса, гума, тъкани, тетрапак, смесени отпадъци и други
На процедура ставало въпрос за крайните артикули от активността по третирането на пластмасата, а не, както било посочено в документите, съпровождащи товара, за пластмасови боклуци, които занапред би трябвало да бъдат обработени.
Разследването е почнало след сигнал от Митническата организация на Леко, което довело до инспекция на вагоните, подготвени за тръгване. След откритото разминаваме в документите била издадена заповед за запор на товара.
Съмненията за незаконно заличаване на боклуци в страната не са от през вчерашния ден. Както Actualno.com писа през 2017 година в България е имало импорт на боклуци за горене, само че не повече от 50% от потенциала на съответната апаратура, акцентират от Министерство на околната среда и водите. Специално от Италия – дестинация, за която " Биволъ " писа, че е източник на боклуци за горене за ТЕЦ-овете на Христо Ковачки, има импорт на киселина от акумулатори, на RDF и третирани смесени боклуци.
В началото на септември в Перник имаше и митинги поради подозрения за горене на отпадъци в локалния Топлоелектрическа централа „ Република ”, който де факто е на Христо Ковачки. Какви бяха резултатите от инспекциите на Регионална инспекция за опазване на околната среда можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Actualno.com писа и за подозрение за незаконен импорт на радиоактивни боклуци в България през пристанище " Варна – Запад ". Всичко за сигнала МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР