Мащабното преекипиране на руските въоръжени сили ще осигури запазване на

...
Мащабното преекипиране на руските въоръжени сили ще осигури запазване на
Коментари Харесай

Путин: Внушителното превъоръжаване на руската армия ще гарантира запазване на стратегическия паритет

Мащабното преекипиране на съветските въоръжени сили ще обезпечи опазване на стратегическия паритет и ще отбрани Русия от външни закани. Това съобщи президентът Владимир Путин, представен от електронния вестник "Лента ".

"До 2021 година делът на модерните оръжия и техника в армията и флота би трябвало да доближи минимум 70 на 100 ", сподели Путин пред участниците в заседание по военни въпроси в Сочи. По думите му това огромно превъоръжаване ще даде опция да бъдат решени всички задания, сложени на войските.

За основаване и серийно произвеждане на въоръжения и военна техника през 2018 година бяха отпуснати общо съвсем 1,5 трилиона рубли. Превъоръжаването на армията като цяло следва заложеното движение. Специално внимание се отделя на създаването на перспективни системи, които ще дефинират бъдещето на съветските въоръжени сили за години напред, означи президентът, представен от ТАСС.

На 26 октомври Путин подреди да бъде нараснало равнището на бойната и оперативната подготовка на съветските въоръжени сили. Върховният главнокомандващ прикани армейското управление "да се преценява напълно с опита от военните интервенции в Сирия ".

Миналия ноември той съобщи, че Русия ще усили производството на военна продукция. Путин посочи, че за задачата би трябвало да се готвят всички огромни частни и държавни предприятия. По думите му способността на стопанската система бързо да подвига при потребност размера на отбранителната продукция е измежду най-важните условия, гарантиращи сигурността на всяка страна, припомня "Лента ", представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР