Мащабно военно учение с наименованието "Платинум лайън" започна на полигона

...
Мащабно военно учение с наименованието "Платинум лайън" започна на полигона
Коментари Харесай

На полигона в Ново село се провежда мащабно военно учение

Мащабно военно обучение с наименованието "Платинум лайън " стартира на полигона в Ново село, съобщи БНР.

В него български войски упражняват взаимно със сили на Съединените щати и войски от Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора. Съвместната подготовка тази година е на тематика: "Стабилизиращи дейности в зона за отговорност ".

"Много значимо предизвикателство беше оперативната съгласуемост ", сподели бригаден военачалник Валери Цолов.

Началникът на защитата вицеадмирал Емил Евтимов съобщи, че е удовлетворен от показаното от българските военнослужещи. Тъй като сухопътните войски са главните уредници на учението, Евтимов напомни, че напълно скоро ще бъде изпратено и запитването по плана за рационализация на сухопътните войски.

"Работи се по завършването на настояването за оферта - по този начин нареченото RFP. В най-скоро време, в границите на десетина дни, се надяваме това да бъде изпратено ", уточни той.

Освен сухопътните войски, вземат участие военно-въздушните сили и други поделения на българската войска.

Медицинска евакуация, обстрелване на терористи и завладяване на тяхната щаб квартира са елементи от учението, което е на тематика тази година "Многонационален механизиран батальон ", който би трябвало да подкрепя локалните органи на властта посредством осъществяване на стабилизиращи дейности в назначената зона за отговорност. В самото обучение вземат участие до 700 военнослужещи и 100 единици бойна и транспортна профилирана сухопътна техника. Чуждестранното присъединяване в взаимната подготовка се свежда до 500 военнослужещи с щаб на въоръжение и снаряжение 23 единици сухопътна и две единици авиационна техника.

Обучението ще продължи до 10 август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР