Мащабно учение за реакция при земетресение се провежда в София.

...
Мащабно учение за реакция при земетресение се провежда в София.
Коментари Харесай

`Учение проиграва координацията между различните служби в случай на земетресение

Мащабно обучение за реакция при земетресение се организира в София. В него вземат участие екипи на полицията, пожарната, Столичната община, Министерството на защитата и редица служби.

Учението има за цел да покаже готовността на службите у нас при съществено злополучие, каквото е земетресение от 6-а степен по Рихтер. Заради това през днешния ден стотици представители на служби и институции в София вземат участие в него. Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи:

„ Да проиграем координацията и връзката сред другите служби, които са призвани да реагират доста бързо в помощ на хората в град София. И втората, несъмнено, да разбираем на хората какво се случва, тъй като никой не е застрахован. Трябва да сме подготвени и би трябвало да се знае по какъв начин да се реагира “.

В учението вземат присъединяване екипи на Пожарната. Директорът на службата основен комисар Александър Джартов изясни, че, макар че част от чиновниците към този момент са били в Турция и са взели участие в превъзмогване на следствията от бедствието там, е нужно да се координират и дейностите у нас:

„ Земетресението в Турция сподели, че всяка една страна, без значение какъв брой добре готова и колкото е мощна стопански, когато възникне такова събитие с толкоз тежки последствия, е предизвикателство. С госпожа Фандъкова обсъдихме опцията да създадем едно такова обучение, което оптимално близо да се приближава до действителни условия, тъй като има разлика сред това да оказваш помощ и да приемаш помощ “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР